BDP'liler nihayet konuştu

BDP'liler nihayet konuştu
BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız "Bu acılardan hepimiz sorumluyuz. Hiç kimse sorumluluktan kaçamaz" dedi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 8 askerin şehit 14 askerin yaralanmasına sonuçlanan PKK saldırısı Ankarayı da karıştırdı. BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız "Bu acılardan hepimiz sorumluyuz. Hiç kimse sorumluluktan kaçamaz" dedi. 

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 8 askerin şehit olduğu ve 14 askerin yaralandığı PKK saldırısını “Yeniden sözün bittiği yerdeyiz, kelimelerin anlamsız olduğu bir sürece başladık. Bu acılardan hepimiz sorumluyuz, hiç kimse sorumluluktan kaçamaz” şeklinde değerlendirdi. Yıldız, “Türkiye’yi yönetenlerin çocukları askerliklerini deniz kenarında yapıyor ama halkın çocukları canını yitiriyor. Siyasiler de cenazelerine gidip timsah gözyaşları döküyor. Göstermelik cenaze merasimlerinden bıktık artık. Acıları gerçekten içlerinde hissetselerdi bu sorunu çözerlerdi” diye konuştu.

"BAŞBAKAN 'BEDELİ NE OLURSA OLSUN' DEDİ AMA GEREĞİNİ YAPMADI"

Açılımın bittiğine yönelik tartışmaları hatırlatan Yıldız “Açtık kapattık meselesiyle olmuyor. Bu devlet açılımı mı, devlet projesi mi yoksa AKP’nin siyaset malzemesi mi? Devlet projesiyse devleti yönetenler çözülmesini istiyorlarsa ‘demokratik ülkeyiz, AB’ye gireceğiz’ diyorlar. AB ülkeleri bu sorunları nasıl çözmüşse, dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok o yöntemler kullanılarak bu sorun çözülür. Kimse kendi makam mevkisini hesaba katmasın bu önemli bir mesele. Başbakan ‘bedeli ne olursa olsun’ dedi ama gereğini yapmadı. Silbaştan yaparsan da 1990’lara döneriz. Projesi neyse topluma açıklaması lazım” dedi.

KİM NE DEDİ?


Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Şemdinli'deki saldırıyı Balıkesir'de değerlendirdi. Çiçek, bölgede parlayan yıldız olduğu dönemde Türkiye'nin önüne takoz koymak isteyenler olduğuna dikkat çekti. Cemil Çiçek, terör örgütünün uluslararası güçler tarafından maa oşalar kullanıldığını da sözlerine ekledi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker: "Hükümetin terörle mücadele konusunda acilen özel bir süreç başlatması ve partiler arası diyalogla terör sorununun değerlendirmeye alınması."

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtuluş: "Terörle mücadeledeki en büyük dayanağımız milletimizin birlik ve beraberlik içinde, kardeşçe yaşama iradesi ile Silahlı Kuvvetlerimizin terörle mücadele konusundaki fedakarlık ve kararlılığıdır. Bu hain saldırıyı gerçekleştirenlerin en kısa sürede yakalanarak hak ettikleri cezayı alacaklarına inanıyor, TSK mensuplarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay:

"Artık iktidar ülkeyi yönetemez hale gelmiştir. Türkiye vahim bir tartışmanın içindedir. Bu iktidar da buna göz yummaktadır."

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal: "Bu son olay, terörle mücadeleyi bırakıp terörle müzakereye başlayan AKP Hükümetinin sonu olsun."

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, 24 Haziranda yapılacak Milli Güvenlik Kurulunun, 21 Haziran Pazartesi gününe çekilmesini isteyerek, "Burada önce açılımın durdurulduğu ilan edilmeli, daha sonra ise terörün saldırıya geçtiği Doğu ve Güneydoğu vilayetlerinin olağanüstü hal edilmesini bekliyoruz" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, terörü ve terörden medet umanları tüm insanlığın lanetlediğini belirterek, "Vatani görevlerini yapmakta olan milletimizin gözbebeği Mehmetçiklerimize yapılan bu hunharca saldırıyı lanetliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.