Bahçeli'nin yandaş-yoldaş takıntısı

Bahçeli'nin yandaş-yoldaş takıntısı
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada OHAL ile ilgili ısrarını sürdürdü. Başbakan Erdoğan'a yönelik ağır eleştirilerde bulunan Bahçeli'nin, yandaş-yoldaş medya takıntısı da dikkat çekti...

OHAL ısrarını sürdüren Bahçeli, şunları söyledi:

Hergün bir yöremizden kanlı saldırı haberi gelmekte, her gün bir yöremizden gencecekik evlatlarımız tabutlar içinde taşınmaktadır. Açılıma ve kışkırtmaya rağmen milletimizin birlik ve beraberlik çağrısı takdire şayandır. Milletimiz yandaş ve yoldaş medyayı, yıkım aktörlerini yalnız bırakmıştır. Kanlı terör olaylarının son haftalarda yeniden artış göstermesi, milletimizde kaygı uyandırmış ve devletin terörle mücadele yeteneği sorgulanmaya başlamıştır. 

MHP bu süreçte yapıcı, yol gösterici ve uyarıcı muhalefet anlayışı gereği terörle mücadelede iş işten geçmeden çözüm yolları önermiştir.  Başbakan’ın geçtiğimiz günlerdeki açıklamaları, Başbakan’ın akıl ve ahlak sorunu yaşadığını göstermiştir. OHAL’in kendileri tarafından 2002’de kaldırıldığını, birilerini söz verildiği için İmralı canisinin asılmadığını, terörün sıfırlanmış olmasına yönelik sözlerin yalan olduğunu utanmadan söylemiştir.

Yalan ve saptırma bununla da fren tutmamış, açılımdan geri adım atmak isteyenlerin teslimiyet politikası içinde olduğunu, tüm hükümetlerin terör karşısına geri adım attığını, ‘açılım terörü azdırdı’ şeklinde beyanlarını, terör örgütünün ağzından konuşmak olduğunu milletimizin gözünün içine baka baka açıklamıştır.

MHP olarak bu yalan ve yanlışların hangi birini düzeltelim. OHAL'e Başbakan Erdoğan ve işbirlikçisi olduğu yandaş ve yoldaş basının ağız birliğiyle karşı çıkmaları dikkat çekicidir. 

Geçmişte OHAL uygulamalarında bazı yanlışlıklar yaplımış olabilir. Bunlar o dönem hükümetlerinin yanlış ve hatalarıdır.

Elbette hiç bir hükümet ülkeyi OHAL ile yönetmek istemez. Ancak terörün engellenmesi ve bölgenin kontrol altına alınması için de OHAL kaçınılmazdır.

Bizim Sivas'ın ötesinde olmadığını iddia eden Başbakan Erdoğan'ın terörün azaldığı 1999 seçimlerinde bölgede aldığımız oya bakmasında faydası var.

Zırhlı araçlarlar, frekans bozucular, korumalar eşliğinde, yanmış lastikler ve kapanmış kepenkeler arasında bölgeye gideceksin, sonra da sindiğin yerlerde, çömeldiğin topraklarda herşey normal deyip, OHAL'e karşı olacaksın.

Geçmişte OHAL uygulamasındaki yanlışlar yöntemin yanlış olduğunu göstermez. Eğer güç olağan tedbirlerle yetmiyorsa alınacak tedbirlerin de olağanüstü olması gerekiyor. 

Önerdiğimiz terbirlere kulak tıkayanlar teröre teslim olmaya hazırlanıyor. 

Bölücüye göz kırpacaksın, sonra da muhalefetten destek beklediğini utanmadan söyleyeceksin. Bir yandan terörün ve bölücülüğün kaynağının okyanus ötesinde olduğu yönündeki uyarılarımıza kulak vermeyeceksin, sonra da şehit törenlerini eleştirerek, etrafındaki koruma sayısını arttırarak terörü önleyeceğini sanacaksın. 

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.