Her sandıkta 4 KCK militanı!

Her sandıkta 4 KCK militanı!
Referandumu boykot eden BDP, sandıklara 4'er görevli gönderiyor. KCK üyesi olan bu görevliler halkı fişleyecek...

Anayasa değişikliği referandumunu boykot kararı alan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), halkın sandığa gitmemesi için çalışmalarını sürdürüyor.
Parti boykotta ısrar etmesine rağmen sandıklara müşahit (gözlemci) gönderme kararı aldı. Her sandıkta BDP adına 4 müşahit görev yapacak. İddialara göre söz konusu müşahitler özellikle PKK'nın siyasi yapılanması KCK üyelerinden seçiliyor. Bazı isimlere yönelik fişleme faaliyetleri de yoğunlaştırıldı. Örneğin, örgüte yakın çevreler, Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı kalencik köyü imamı Musa Bitmez'i boykot'a karşı çıktığı gerekçesiyle hedef gösterdi. Bitmez'in, Mayıs ayında çatışmada öldürülen PKK militanı Fuat Koç için köyde kurulan taziyeye katılmadığı için örgütün hedefi haline geldiği belirtiliyor.

İmam Musa Bitmez'in, mayıs ayında çatışmada öldürülen PKK militanı Fuat Koç için köyde kurulan taziyeye katılmadığı için örgütün hedefi haline geldiği belirtiliyor. Bitmez'in, referandum konusunda da halka boykot yapmayın çağrısında bulunduğu ileri sürülüyor. PKK ve KCK kadrolarının yoğun bir fişleme faaliyeti sürdürdüğü kaydediliyor. Aynı tutumlarını sandık başında da gösterecekler. BDP adına müşahit olarak gönderilecek KCK'lılar sandıklarda fişleme faaliyeti yürütecek. BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş, müşahit listesini İl Seçim Kurulu'na verdiklerini, görevli sayısının çıkacak izne göre netleşeceğini söyledi. Caniş, "Her sandıkta mutlaka müşahidimiz olacak. Bu sayı, sandık başına bir ile dört kişi arasında değişebilir. Seçim kurulu birer kişi görevlendirirse, biz de onlara yardımcı olacak kişiler görevlendiririz." diye konuştu. Referandumu parti olarak boykot etmelerine rağmen sandıklarda müşahit bulundurmalarını şöyle açıkladı: "Boykot ediyoruz ama sandık hilelerine karşı müşahitlerimizin olması gerekiyor. Her sandık başında adamımız olacak." Öte yandan Hakkâri, Van ve Diyarbakır'ın kırsal kesimlerinde, AK Parti'nin görevlendirdiği müşahitlerin tehdit edildiği öne sürülüyor.

Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.