Kılıçdaroğlu'ndan bomba sözler!

Kılıçdaroğlu'ndan bomba sözler!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) toplantısında, son dönemde izledikleri politikaları anlattı.

İddialara göre, basına kapalı toplantıda ilginç sözler sarf edildi. Kılıçdaroğlu, yeni anayasanın seçimden önce değiştirilmesi yönünde hükümete yaptığı çağrıyla ilgili olarak, "Anayasa'nın bir haftada değiştirilemeyeceğini ben de biliyorum. Bu öneriyi siyasî bir manevra olarak yaptım, AKP'nin maskesini düşürmek için. Biz kaçan olmamalıyız. Manevra yapmayı bilmeliyiz." dedi.

Referandumda alınan yüzde 42'lik oyun tamamının kendilerine ait olduğu iddiasında da bulunan Kılıçdaroğlu, MHP'nin hedefi olmamak için bunu açıktan söylemediklerini dile getirdi. "Açıklarsak MHP'nin baraj altından çıkma çabaları da olur." ifadesini kullandı.

Buna karşılıkCHPlideri, başörtüsü sorununu çözme konusunda söz vermesi nedeniyle bazı PM üyelerinin hedefi oldu. Partinin, 'laiklik' konusunda katı bir tutum sergilemediği yönündeki eleştirilere, "Laikliğin toplumun bazı kesimlerince 'dinsizlik' olarak algılandığını unutmayalım." diye karşılık verdi.

* Anayasa'nın bir haftada değiştirilemeyeceğini ben de biliyorum. Siyasî manevra yapıyorum.

* Referandumda alınan yüzde 42'lik oyun tamamı bize ait. MHP'nin hedefi olmamak için susuyoruz.

*Türbanı bilinçli gündeme getirmedim. Bu yönde soru sorulunca cevap vermek durumunda kaldım.

*Parti tabanımız maalesef yönetime güvenmiyor, kaypak bir tabanımız var.


Yaklaşık 4 saat süren toplantıda, Genel Sekreter Önder Sav'a yakın isimler referandum sürecindeki söylemi nedeniyle Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. İddiaya göre, PM üyesi veAnkaraMilletvekili Oya Araslı, "Durup dururken türbanı gündeme taşıdık. Oysa AİHM'nin bu konuda kararları var. Anayasa Mahkemesi'ndeki türban başvurusuna bütün CHP'liler imza attı. Bu konuyu geçiştirmemiz gerekiyor. Konuyu 'din adamlarına, ulemaya soralım' diyenler bile var. Laiklik vurgusundan nasıl böyle bir ortama geldik?" diye sordu. Yeni anayasa konusundaki ifadeleri için de Kılıçdaroğlu'na suçlamalarda bulunan Araslı, "Anayasa değişikliğinin 1 haftada tamamen değiştirilebileceğini söylüyorsunuz. Neler oluyor, bilmek istiyorum." diye tepki gösterdi. PM üyesi ve İstanbul Milletvekili Necla Arat da laiklik ve türban konularına değinerek, "Bu konularda yumuşak bir politika izlenmeye başlandı. Laiklik olmadan demokrasi olmaz. Genel af ve türban konusunda konuşulmaması konusunda bütün milletvekilleri telefonla aranarak uyarıldı, bu parti içi demokrasiye aykırı." eleştirilerini getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasında kendisine yönelik eleştirilere cevap verdi. 'Türban' konusunu bilinçli olarak gündeme getirmediğini, kendisine bu konuda sorular yöneltildiği için cevap vermek durumunda kaldığını anlattı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında, parti tabanının yönetime güvenmediği yönünde de sitemde bulunduğu ve "Kaypak bir tabanımız var." dediği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.