Erdoğan'dan Lübnan'da dev miting!

Erdoğan'dan Lübnan'da dev miting!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan'da mevkidaşı Refig Hariri ve bazı bakanlarla birlikte Türkmen Köyü'nü ziyaret tti. Büyük ilgi gösterileri arasında konuşan Erdoğan'ı dinlemeye gelenlerin oluşturduğu kalabalık, Çağlayan Meydanı'nı aratmadı. Mey

Sık sık sloganlarla kesilen konuşmasında İsrail'e yüklenen Erdoğan, "Zalimlere ve zulme karşı susmayacağız, her zaman diri olacağız" dedi. 

Erdoğan, şunları söyledi:

Biz gerektiğinde katile katil diyeceğiz, zamanı geldiğinde katilden bütün hesabı da soracağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

İsrail hükümetei artık şunu görmek ve anlamak zorunda. Bu bölgede barış olursa, bundan bölge kazandığı kadar kendisi de kazanır. Bu bölgede savaş ve çatışma olursa, bölge insanı kadar kendi vatandaşları da zarar görür. Onun için İsrail hükümetini, bir kez daha hatalarından dönmeye, özür dilemeye, bölge halkı ve kendisi için barışa gelmeye davet ediyoruz. 

İsrail'in bölgeyi de kendisini de ateşe atacak provokatif faaliyetlerini bir an önce durdurmasını istiyoruz. Tüm dünyanın da dünya kamuoyunun da bu bölgede kalıcı barışın sağlanması için eline yüreğine koyup, adalet ve hukuktan yana tavır almasını istiyoruz. 

Biz sadece barış istiyoruz. Bu bölgede ve bu coğrafyada biz sadece ve sadece huzur istiyoruz, barış istiyoruz. Lübnan bu bölgenin en önemli ülkelerinden bir tanesi. Barış, huzur ve istikrar inanın lübnanı bölgenin bir yıldızı haline getirecektir. Biz Türkiye olarak her alanda ve her aşamada Lübnan'ın yanında olacağıs. Bölgede yaşayan Türkmen kardeşlerim aramızda bir gönül köprüsü teşkil ediyorlar. Barış ve diyalog içinde, kardeşlik içinde Türkmen kardeşlerimin Lübnan'ın barışına katkı sağlayacaklarına inanıyorum.


Lübnan'a resmi ziyarette bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Lübnan ne zaman kendisini toparlıyor, birileri bir çomak sokuyor. Buna fırsat vermemek lazım. Burada bir olmamız lazım, diri olmamız lazım. Lübnan'ı güçlü olarak yarınlara taşımak lazım'' dedi.

Başbakan Erdoğan, miting alanındaki konuşmasından önce Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Berri'nin Lübnan'ın siyasi tarihinde özellikle yakın siyasi tarihinde önemli bir rolü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Yaptığımız görüşmede tecrübelerimizi paylaşma fırsatı bulduk. Türkiye ile Lübnan'ın son dönemde yaptığı ikili görüşmelerde ve bölge ülkeleriyle olan ilişkilerde attığı adımlar birbirini tamamlıyor. Türkiye ile bölge ülkeleri olan Suriye, Ürdün ve Lübnan arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği oluşturmuş durumdayız. Bugün Lübnan'da 30 civarında anlaşma imzalayacağız. Daha sonra ülke liderleri önümüzdeki Mayıs ayında İstanbul'da bir araya gelecek.''

Lübnan'daki gelişmelerin Türkiye'nin ilgisini çektiğini belirten Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin herhangi bir mezhep, etnik köken gözetmeden, Lübnan'daki taraflar arasında barışı sağlamak için çaba harcadığını söyledi. Erdoğan, ''Lübnan'da barışı nasıl sağlayabiliriz onun gayreti içindeyiz. Lübnan ne zaman kendisini toparlıyor, birileri bir çomak sokuyor. Buna fırsat vermemek lazım. Burada bir olmamız lazım, diri olmamız lazım. Lübnan'ı güçlü olarak yarınlara taşımak lazım'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Berri ile yaptığı görüşmenin çok olumlu geçtiğini de sözlerine ekleyerek, Lübnan'daki bütün siyasi taraflarla da bir araya geleceğini söyledi.

Erdoğan, görüşmelerin ardından ülkenin kuzeyinde yer alan ve Türkmenler'in yaşadığı Kuvaşra köyüne gitmek için havalimanına döndü. Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Başbakan Erdoğan, Türkiye'den gelen ''OBA'' helikopteri ile kuzey Lübnan'a hareket etti.

HABERVAKTİM.COM-AJANSLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.