İhtisas Merkezi’ne çirkin benzetme

İhtisas Merkezi’ne çirkin benzetme
BDP’nin Diyarbakır’da yaptığı oturma eyleminde konuşan BDP Genel Başkanı Hamit Geylani, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Diyarbakır’da kuracağını açıkladığı dini yüksek ihtisas merkezine karşı çıktı.

Geylani, “Bu yolla Diyanet İşleri Başkanlığı Erdoğan’ın kardeşlik söylemini ortadan kaldırmış oluyor. Çünkü kardeşlik sözleriyle bu sorun çözülmez. Yani bu yalandır anlamına geliyor. Eğer kardeşlik var ise İslam dininde, kardeşlik hukuku var. Ana dil özgürlüğü yoksa kardeşlik yok demektir” dedi. BDP’nin Diyarbakır’ın Ofis semti Konukevi önünde sivil itaatsizlik eylemi kapsamında yaptığı oturma eylemine BDP’nin desteklediği bağımsız adaylardan Leyla Zana, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve BDP’li belediye başkanları katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Konukevi çevresinde herhangi bir gerginlik yaşanmadı. 

PKK SÖZCÜSÜ AJANSTAN TERBİYESİZLİK
Öte yandan; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Diyarbakır’da kurmaya karar verdiği dinî yüksek ihtisas merkezine çirkin benzetme yapıldı. Terör örgütü PKK’ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı, Diyanet’in açıklamasından sonra bölgede umut verici gelişme olarak değerlendirilen kurum için ‘Diyanetten Kürdistan’a Haçlı Seferi’ benzetmesini yaptı.

Ajans, Diyarbakır’da kurulacak kurum için “AKP iktidarı polis ve istihbarat birimlerinin desteği ile desteklenen Diyanet İşleri Başkanlığı eliyle Kürdistan’a haçlı seferi düzenliyor. Avrupa ordularının Mezopotamya’ya yönelik din temelli istila girişimlerinin bir benzeri bugün AKP eli ile Kürdistan’da hayata geçirilmek isteniyor” ifadelerini kullandı.

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Ahmet Yılmaz ise yıllardır yapımı planlanan merkezin açılma aşamasına gelmesinin kendilerinde büyük bir heyecan oluşturduğunu ifade etti. Şafii mezhebine mensup vatandaşların Diyarbakır başta olmak üzere Hakkâri, Şırnak, Batman, Bingöl, Siirt, Mardin, Van, Muş, Bitlis gibi çok geniş bir alanda yoğunlaştığını belirten Ahmet Yılmaz, “Devletin Şafiilere hizmeti bu dönemde öncelemesi olumlu bir gelişme olup takdire şayandır” dedi. Diyarbakır’da kurulacak dinî yüksek ihtisas merkezinde Şafii fıkhı esaslarının yoğun olarak işlenebileceği, medrese geleneğinden de destek alınarak daha donanımlı din adamları yetiştirilebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.