Erdoğan ve Putin'den önemli açıklamalar

Erdoğan ve Putin'den önemli açıklamalar
Başbakan Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin'le basın toplantısı düzenledi...
Başbakan Erdoğan ve Putin iki ülke arasındaki işbirliği anlaşmalarını imzadı. İmza töreni bitti. İki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Erdoğan "Rusya İkinci Büyük Ortağımız"
Başbakan Erdoğan, “Bu toplantılar ikili ilişkilerimizin geldiği noktayı gösteriyor. Karşılıklı yatırımlarda önemli bir ivme yakalandı. Rusya Türkiye’nin en büyük ikinci ticari ortağıdır. Ticaret hacimimiz yıl sonunda 35 milyar doları bulacak” dedi.

Filistin İçin Teşekkür Suriye İçin Yoğun Temas
Rusya’ya Filistin’e BM’de gözlemci üye olması için verdiği desteğe teşekkür eden Başbakan Erdoğan, “Suriye’de akan kanın bir an önce durmasını istiyoruz. Dışişleri bakanlarımız bu konuda daha yoğun bir çalışma yolunda adımlar atacaktır” dedi.

Putin “Hedef 100 Milyar Dolar” Dedi
Rusya Devlet Başkanı Putin ise “Sayın Başbakanın dediği gibi ticaret hacmimizi önümüzdeki yıllarda 100 milyar dolara çıkartmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

"Ortadoğu'daki Durumu Görüştük"
100’den fazla Türk öğrencinin şu anda Rusya’da nükleer enerji konusunda eğitim gördüğünü hatırlatan Putin, görüşmede Ortadoğu’daki durumu ele aldıklarını ifade etti.

"Pozisyonlarımız Benzer Atılacak Adımlarla İlgili Yeni Görüşler Var"
Putin, Suriye'deki durum konusundaki soruya, “Suriye’deki durumla ilgili pozisyonlarımız birbirine benziyor. Görüşmede yeni görüşler dile getirildi. Bunlar üzerinde çalışacağız” cevabını verdi.

Görüşmeden Notlar
Putin, görüşmenin gerçekleşeceği Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ne saat 13.45'te geldi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, ofisin girişinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından karşıladı. Putin ve Erdoğan, daha sonra görüşmenin gerçekleştirileceği salona geçti.

Erdoğan ile Putin görüşmesine, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Putin'in Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov da katıldı.

Protestocu 3 Kişi Gözaltında
Kendilerini ''Çerkes Hakları İnisiyatifi'' üyesi olarak tanıtan ve Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi önünde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı açıklama yapan 3 kişi gözaltına alındı.

Atatürk Havalimanı'ndan Notlar
Rusya Devlet Başkanı Putin'in uçağının indiği Atatürk Havalimanı'nda sabah saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemi alındı. Başkan Putin'in konvoyuna eşlik edecek araçların aprona girişlerine, görevliler tarafından dedektör köpek eşliğinde yapılan aramalardan sonra izin verildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in akşam saatlerinde İstanbul'dan ayrılması bekleniyor

Gündem Ekonomik İlişkiler ve Suriye
Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına başkanlık edecek iki liderin gündeminde, ekonomik konuların yanı sıra Suriye’deki son gelişmeler de var.

Putin-Erdoğan görüşmesinde, Suriye’deki son gelişmelerin yanı sıra, ekonomik işbirliği konuları ile İsrail'in son Filistin saldırıları, İran'ın nükleer programı ve Kıbrıs konusunun da ele alınması bekleniyor.

İki lider basına kapalı görüşmenin ardından, bu yıl 3’üncüsü yapılacak olan, Türkiye - Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına başkanlık edecek.

Yıl sonunda 30 milyar doları bulması beklenen toplam ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması için yapılacak çalışmalar, toplantının ana gündem maddeleri arasında.

Daha sonra ortak bir basın toplantısı düzenleyecek olan Başbakan Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Dolmabahçe Sarayı’ndaki resmi öğle yemeğine de katılacak.

İki Lider İşadamlarına da Seslenecek
Putin ve Erdoğan, akşam yemeğinde ise bu kez iki ülke işadamlarına hitap edecek.

Rusya liderine İstanbul ziyaretinde bakanlar, bürokratlar ve işadamlarından oluşan kalabalık bir heyet de eşlik ediyor.

Putin’in ziyareti sırasında iki ülke arasında ticaret, ekonomi, finans, enerji ve kültür alanlarında anlaşmalarında imzalanması da planlanıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyareti daha önce 14 Ekim olarak planlanmış ancak sağlık sorunları sebebiyle ertelenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum