'Çarşaf da kurban da çağdışı uygulamalar'

'Çarşaf da kurban da çağdışı uygulamalar'
CHP'de bir dönem genel sekreterlik görevi de yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Baykal'ın çarşaf açılımını, "oy avcılığı" olarak nitelendirirken, çarşafı ve kurban kesimini ise çağdışı olarak yorumladı. Günay'ın bu sözleri, kendisini 'demokr

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bayramlarda kurban kesmek yerine bağış yapmayı tercih ettiğini belirterek, ''Artık bu çağda kurban kesip dağıtmak çok acil bir ihtiyaç olmaktan çıktı" dedi. Tüm vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladığını söyleyen Bakan Günay, bayramlarda kurban kesmek yerine bağış yapmayı tercih ettiğini dile getirdi.

 "Kurban ihtiyaç değil"

Bu bayram için de bağışlara başladığını kaydeten Günay, ''Artık bu çağda kurban kesip dağıtmak çok acil bir ihtiyaç olmaktan çıktı. Onu karşılayan başka türlü yardımlar yapılabilir inancındayım ben, herkesin inancı kendine tabii'' dedi. Bayram tatili için memleketi Ordu'ya giden Bakan Günay, restorasyonu yapılan Üye Kalesi'nde incelemelerde bulundu.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Günay, dün bir gazetenin manşetinde yer alan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ''Cumhuriyete husumeti bitireceğim'' şeklindeki açıklaması hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine şunları söyledi:

"Hiç kimse bunu yutmaz"

 ''Bir kere kimsenin Cumhuriyetle bir hesaplaşması yok. Türkiye'de birileri kendileri korku yaratıyorlar. Sonra da kendi yarattıkları korkuları üzerinden senaryo yazıyorlar. Ben bu çarşaf açılımını, açılım mıdır, dolaşım mıdır çok kestirebilmiş değilim...

Çünkü siz bin tane badireyi geçerek üniversiteye girmek isteyen çocuğun başında bir örtü var, başörtüsü var diye ona şiddetle karşı çıkıyorsunuz, bu konudaki engeli kaldırmaya çalışan bir siyasi partiyi Anayasa Mahkemesi önünde yargılanır konuma getiriyorsunuz, bunun iddiacısı, davacısı oluyorsunuz, o konuda fevkalade yasakçı bir tavır alıyorsunuz, sonra üç oy almak için yüzünü çarşafla gizlemiş olan insanların yakasına rozet takıyorsunuz. Bunu aklı başında olan hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yutmaz.''

CESARETLE SÖYLÜYORUM ÇARŞAF ÇAĞDIŞIDIR

Sabah gazetesine verdiği demeçte Baykal'ın, değişik zamanlarda çeşitli konularla ilgili 'açılımlar' yaptığına dikkat çeken Bakan Günay, "çarşaf açılımını” şöyle değerlendirdi: 

 "Neredeyse, insanların kimliğini gizlemesine yol açan en eski giyim tarzı, bugün çağdışı kalmış olduğu söylenebilecek giyim tarzı için bağırarak, güya bir özgürlük açılımı yaptığınızı iddia edeceksiniz. İstanbul'un en küçük kenar mahallesinin yüzünü sıkı sıkı kapatmış kadınlarının yakasına CHP rozeti takacaksınız... Çok ayıp. Çarşaf, bu çağda unutulması gereken bir giyim tarzıdır. Partimde bu söylediklerime dudak bükenler çıkacaktır. Cesaretle söylüyorum; Çarşaf çağdışı. Çarşaf mı kalmış bu çağda?"

CHP'Lİ ÖNDER SAV'IN PEYGAMBERİMİZ VE HAC İLE İLGİLİ SKANDAL SÖZLERİ-VİDEO

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.