AK Parti'den emekli maaşlarına ilişkin önemli açıklama

AK Parti'den emekli maaşlarına ilişkin önemli açıklama
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, en düşük emekli aylığına yapılması planlanan düzenlemeye ilişkin son durumu paylaştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

IRKÇILIK ARAYAN AVRUPA'DAKİ SEÇİM SONUÇLARINA BAKSIN

Türkiye'nin gündeminde milli takım olduğunu söyleyen Çelik, A Milli Futbol Takımı'nı tebrik ettiğini açıkladı.

Çelik, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Geleceğe dönük olarak umutlarımızı kabarttılar. Merih Demiral'a verilen ceza asla kabul edilemez. Bu cezanın öncesinde yayınlanması, üzerinde siyasi gölge olduğunu gösterdi. Irkçılıktan veremiyor cezayı, genel davranış kurallarına aykırılıktan veriyor. Aşırı sağcılık ya da ırkçılık arayan Avrupa'daki seçim sonuçlarına baksın."

SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNDEN YANAYIZ

Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduklarını belirten Çelik, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın Türkiye-Suriye normalleşmesiyle ilgili açıklamaları oldu. Bu konu bütün dünyada da gündem oldu. Baştan beri sürdürdüğümüz tutumumuzu sürdürüyoruz. Biz Suriye halkının iradesinden, Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız. O sebeple Cenevre ve Astana sürecini birbirine alternatif görenlere karşı biz süreçleri birbirinin tamamlayıcısı olarak gördük. Böylece rejim ve muhalefetin aynı zeminde buluşmasını sağladık. Oradaki varlığımız Suriye'nin toprak bütünlüğüne karşı değil, teröristan kurulmasına karşıdır. Milli güvenliğimize yönelik tehdit bertaraf edilmiştir. Bu süreçlerde Suriye'de asıl beklentimiz evini terk etmek zorunda kalan milyonlar için Suriye'nin güvenli hale gelmesidir."

ERKEN SEÇİM HAKKINDA AÇIKLAMA

Erken seçim tartışmalarının muhatabı olmadıklarını belirten Çelik, "Bizim açımızdan seçimlerden geçtikten sonra seçim dönemi kapanmıştır. Önümüzde 4 yıllık bir dönem vardır. Muhalefet partilerinin bunu getirme gündemleri, kendi aralarındaki iç mücadeleye dönük olarak gündeme gelmektedir. Biz erken seçim tartışmalarının muhatabı değiliz" dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM HAZIRLIĞI

Emekli maaşları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çelik, "Emekli konusuyla ilgili çalışılıyor. Herhangi bir karar verilmiş değil. Bir karar verilmediği sonuç çıktığını söyleyemeyiz. Bir zaman veremeyiz şu anda. OVP'nin korunması esas olmak üzere her kesimin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.