SP'den Şahin'e: Evren de halkı tehdit etmişti

SP'den Şahin'e: Evren de halkı tehdit etmişti
Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Haşim Özçelik, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in hükümetle iyi geçinen Belediye Başkanlarının işlerinin daha iyi yapıldığı yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.

Yapılan açıklamayı büyük bir şaşkınlık içinde karşıladığını belirten Haşim Özçelik "bu açıklama son derece hatalı ve seçmeni tehdit eder bir mahiyettedir. Böyle bir açıklamanın özellikle Adalet Bakanı tarafından yapılmış olması kabul edilebilir bir şey değildir. Adalet, kısa tarifiyle herkese hak ettiğinin verilmesidir. Ödül hak edene ödül, ceza hak edene ceza vermek anlamına gelen adalet kavramının bizzat uygulayıcısı ve uygulattırıcısı olan bir makamdaki bakanın bu tür yaklaşım sergilemesi ülkemiz adına üzüntü vericidir. Hakkını almak için hak sahibi olmak yeterlidir, hükümete veya bir partiye yakınlık hak almak için şart koşuluyorsa adalet katledilmiş demektir. Adaleti katleden de bizzat Adalet Bakanı olmuştur." dedi. 

Halkı tehdit eder ve yönlendirir mahiyetteki bu tür açıklamaların geçmişte sürekli ters teptiğinin altını çizen Özçelik "Yıllar önce Kenan Evren, rahmetli Özal'ın seçilmemesi için halkı tehdit etmişti, ancak halk tehdide aldırmamıştı. Bu olayın mağduru olan rahmetli Özal ise 1989 seçimlerinde ANAP olmayan belediye başkanlarını sandalyeye oturtulmuş elleri kolları bağlı şekilde gösteren ilanları gazetelere vererek bizim partiden başkan seçmezseniz onların ellerini kollarını bağlar hizmet vermeyiz demek istemişti. Bu tehdit karşısında halkımız ise ANAP ait tüm belediyeleri değiştirmiş ve başka partileri iktidara getirmişti. AKP'nin sonu da böyle olacaktır." şeklinde konuştu. 

Böyle bir açıklamada bulunan bir kimsenin Adalet Bakanlığı makamında bulunmasının hem ülke açısından ve hem de adalet anlayışı açısından endişe verici olduğunu belirten Saadet Partisi Büyükşehir Belediye başkan Adayı Haşim Özçelik, Mehmet Ali Şahin'in bir an bile beklemeden hemen istifa etmesi gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.