Çiçek'ten Yargıtay'a hukuk dersi

Çiçek'ten Yargıtay'a hukuk dersi
Başbakan Erdoğan'la yapılan mini zirvenin ardından bir açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in sözlerine sert karşılık verdi. İşte Çiçek'in; 'hukuk dersi' niteliğindeki sözleri:

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Başbakanlık'taki mini zirve ile ilgili açıklama yaptı.

Toplantının son MGK toplantısına katılan bakanlarla yapıldığını belirten Çiçek, askere sivil yargı yolunu açan yasa ile ilgili olarak "Anayasa'ya aykırı olmadığını kimse söyleyemez" diyerek müdahil olan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'i sert ifdelerle eleştirdi. 

Çiçek, "Askere sivil yargı yolu ile iglili zaten CHP Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Yani şimdi Yargı üyeleri her defasında çıkıp bununla ilgili konuşuyor. Her mikrofon uzatıldığında bir siyasetçi gibi konuşuyorlar. Bir yasa anayasaya aykırıysa bunu belirleyecek olan merci Yargıtay değil ki. Bunun belirleme mercii Anayasa Mahkemesi'dir. Böyle bir açıklama hukuken de sakıncalıdır ve anayasaya aykırıdır. Bu açıklamalar yargıyı tartışmaların odağına getirir oturur. Sonra da kimsenin yargı yıpratılıyor demeye hakkı yoktur. Yargı mensubunun siyasetçi gibi konuşmaya hakkı yoktur. Bunu nereye koyacağını bilemiyorum" diye konuştu. 

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.