Akaydın, ALDAŞ’a yoldaş doldurdu!

Akaydın, ALDAŞ’a yoldaş doldurdu!
Yönetim Kurulu Başkanlığını Mustafa Akaydın’ın yaptığı Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı finans şirketi olan ALDAŞ’ın, yönetim ve personel kadrosuna yandaşlar dolduruldu. Daha önceki dönemde 20 olan ALDAŞ personel sayısı 40’a

Antalya’nın altyapı problemlerine idari ve teknik çözümler bulmak amacıyla belediye şirketi olarak kurulan ve yönetim kurulu başkanlığını ÜAK eski Başkanı Mustafa Akaydın’ın yaptığı ALDAŞ’ta, son günlerde yönetim ve personel kadrosunda ilginç gelişmelerin yaşandığı öğrenildi. Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) Başkanı iken, Cumhurbaşkanlığı, YÖK Başkanlığı seçimleri ve özgürlüklerin önünü açan kanun değişikliği süreçlerinde rektörleri sık sık toplayıp, “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları attırarak birçok provokasyona ev sahipliği yapan Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Mustafa Akaydın başta Akdeniz Üniversitesi’nden olmak üzere 32 arkadaşını, CHP Antalya İl Başkanı’nın kızını, SHP eski İl Başkanını ve daha pek çok CHP sempatizanını belediyede göreve getirdiğini itiraf etmişti.

AKAYDIN DÖNEMİNDE PERSONEL SAYISI İKİ KATINA ÇIKTI

Akaydın şimdi de Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, Dünya Bankası’ndan kredi alınması maksadıyla müşavir firma olarak kurulan ALDAŞ’ta Menderes Türel’in yönetim kurulu başkanı olduğu dönemde 20 civarında olan personel sayısını 40’a yükselttiği kaydedildi.

GELİR GELMEZ VEKİL OLAN GENEL MÜDÜRÜ ASİL YAPMIŞ
Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Mustafa Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan hemen sonra Akdeniz Üniversitesi’nden 32 arkadaşını göreve başlatarak dikkatleri üzerine çekmişti. Akaydın göreve gelince ilk icraat olarak içme suyuna yüzde 10 zam yaparak eleştirilere muhatap olmuştu.

Akaydın CHP’li üyeler tarafından ALDAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildikten sonra Menderes Türel döneminde ALDAŞ genel müdürlüğünü vekaleten yürüten Kıvanç Bülent Kuzay’ı asaleten atadığı belirlendi.

GENEL MÜDÜR YEŞİM KUZAY’IN OĞLU
Ömer Lütfü Topal’ın sekreteri Yeşim Kuzay’ın oğlu olan Kıvanç Bülent Kuzay’ın memurluk kadrosunda henüz on yılını doldurmadan asaleten genel müdürlük görevine getirilmesinin ALDAŞ yönetim kurulu içerisinde bazı üyelerce tartışma konusu yapıldığı kaydedildi.

FİNANS SEKTÖRÜNE ARKEOLOG PERSONEL
Daha çok finans sektörü olarak bilinen ALDAŞ’a Arap Dili ve Edebiyatı mezunundan tutun da arkeoloğa kadar çok sayıda CHP sempatizanı yeni kadro alımı yapılmasının tepkiyle karşılandığı öğrenildi.

GENEL MÜDÜR İDDİALARI DOĞRULADI
Diğer taraftan konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan ALDAŞ Genel Müdürü Kıvanç Bülent Kuzay; yeni kadro istihdamıyla birlikte ALDAŞ’ın personel sayısının 37’ye ulaştığını doğruladı. Genel müdürlüğe birkaç ay evvel asaleten atandığını da doğrulayan Kuzay, “Ben şimdi görevi asaleten yürütüyorum. Birkaç ay önce atandım. Burası belediyeye bağlı bir mühendislik firması, siyasi bir makam veya merci değil. Biz mühendislik yapıyoruz. Proje çalışıyoruz. O yüzden bu aralar çok popüler konular bu konular. Bu mecraya çekilmemeliydi” dedi.

“AKAYDIN YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ”
Kuzay; Başkan Akaydın’ın kadro istihdamında kendilerine tavsiye ve önerisinin olup olmadığına dair sorumuz karşısında ise gülerek: “Sayın Mustafa Akaydın Yönetim Kurulu Başkanımız. Biz sadece büyükşehir belediyesinin bir şirketi değiliz. Bizim ortaklarımız arasında AKP’li belediyeler de var. Örneğin Hakan Tütüncü yönetim kurulu üyemiz. Biz sadece Antalya’da değil, daha önce Denizli ve Muğla Belediyelerine de hizmet verdik. Bunu hiçbir zaman siyasi parti farkı gözetmeksizin dün de çalıştık, bugün de. Önceki gün Gaziantep’deydim oranın belediyesi de biliyorsunuz AKP’li. Onlarla da görüşmelerimiz devam ediyor. Belediyelere hizmet eden şirketlere bir önyargı oluyor ama burası öyle bir yer değil.”

CHP ZİHNİYETİ DEĞİŞMİYOR
Öte yandan Mehmet Moğultay Adalet Bakanı olduğu dönemde, bakanlıkta kadrolaştığını itiraf ederek, soranlara ‘elbette kendi adamlarımı yerleştireceğim’ demişti.

YENER DÖNMEZ / VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.