Erdoğan'dan Bahçeli'ye: Haddini bil!

Erdoğan'dan Bahçeli'ye: Haddini bil!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'vatan hainliği' suçlamalarına adeta ateş püskürdü. Erdoğan, Bahçeli'ye "Haddini bil" diye seslendi.

Rize'de Ak Parti İl Danışma Kurulu'nda konuşan Başbakan Erdoğan, Rize'de yapılan faaliyetleri anlatarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:

"15 20 senemizi çaldılar. Halkı kandırdılar. Zaten senin görevindi yaptın diyorlar. Bizden öncekilerin görevi değil miydi? Ben provokatöre demokrat diyemem. Ben 17 yaşından beri meydanlardayım. Köşelerden yazı yazarak bu günlere gelmedim. Her şeyi yaptım başardım diyemem. Eksiklerimiz tabiki var. Ama geçmişte yapılanlarla mukayese etmek lazım. Geçmiş ne yaptı şimdi neler yapılıyor. Demokrası adına yaptığımız çalışmaları başka yerelere çekmeye çalışıyorlar." 

Demokratik açılımlarla ilgili projelerine de değinen Erdoğan, "Bahçeli'den randevu istedik, vermedi. CHP'nin içinde Baykal'ın yaptıklarını tasvip etmeyenler var. Onlardan seslerini çıkarmalarını bekliyorum. Bu bir milli birlik hareketidir" diye konuştu. 

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz Karadeniz gibi cömert olmayı buralardan öğrendik. Biz Kaçkar dağları gibi ali cenap olmayı buralardan öğrendik. Ben kimseye siyah mı beyaz mı diye bakmam. Beni yaradan Allah onu yaratmış diye bakarım. Sayın Bahçeli aç Nutuk'u oku, Atatük Güroymak için Norşin mi demiş Güroymak mı demiş. Sen İstanbul'a çıkıp Konstantinapol dedirtemezsin. İstanbul'un adı 1453'te değişmiştir. Bu ülkenin evlatları İstanbul'a ne deyeceğini iyi bilir. Sayın Bahçeli haddini bil. Sen benim için böyle bir ifade kullanamazsın. Ben seni de muhatap almak istemem. Bunu konuştun bende cevap vermek zorunda hissettim kendimi... Yanında gezdirdiğin adamlara dikkat et. Onların ne zamna ne yana oynayacakları belli olmaz."

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.