CHP Antalya'da paramparça!

CHP Antalya'da paramparça!
CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek arasındaki soğukluk iyice gün yüzüne çıktı.

Partinin istişare toplantına katılan 3 belediye başkanının birbirlerine mesafeli tavrı gözlerden kaçmazken, Akaydın ile Evcilmen ve Böcek arasına milletvekillerinin oturması dikkat çekti. 

'CHP Metropol İlçeleri İstişare Toplantısı', Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT)'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Deniz Baykal dışındaki CHP Antalya milletvekilleri ve teşkilat mensuplarının yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Ömer Melli, 29 Mart seçimlerinden bu yana geçen 6 aylık sürenin değerlendirmesini yapmak için toplandıklarını söyledi.

Parti içi meselelere ve CHP'li belediye başkanları arasındaki fikir ayrılığı konularına girmeyen Melli, ülke gündemine ilişkin konuştu.

Melli'nin konuşmasının ardından söz verilen CHP'li vekiller Tayfun Süner, konuşmasında Mustafa Akaydın'a destek verdi. Sanki CHP'nin başka yerlerde belediye kazanmamış gibi siyasilerden basın mensuplarına kadar herkesin CHP'li başkanları konu etmesinden yakınan Süner, "Merak etmeyin en az Süleyman Evcilmen ve Muhittin Böcek gibi Mustafa Akaydın da başarılı olacaktır. Davranışlarıyla demokrasinin bekçiliğini yapmış bir insan, Antalya'da muhakkak muvaffak olacaktır. Biz liderimizden en ufak birimlerimize kadar fikirlerimizi söyler, tartışırız. Biz diktatörlükle idare edilmiyoruz. Bizim liderimiz her şeye açık. Her belediye başkanımız fikirlerini söyleyecek. Doğruyu buluruz." diye konuştu.

Süner gibi Atilla Emek de Büyükşehir Belediye Başkanı'na destek vererek, "Ne mutlu Mustafa Akaydın aramızda." ifadesini kullandı.

Evcilmen ve Böcek'le arasında fikir ayrılığı olduğunu doğrulayan Mustafa Akaydın, şunları söyledi: "Bu da CHP gibi bir partide doğal bir şey. Biz fikir ayrılıklarından beslenen bir partiyiz. Bu çok doğal bir şey. Geçmişteki idarecilik görevimde de 116 rektör arkadaşımı idare etmiş bir başkanım. Bunlara karşı son derece birikimli, temkinliyim."

Akaydın, Evcilmen ve Böcek'le yaşadığı fikir ayrılığının parti içi çatışma gibi gösterilmesini doğru bulmayacağını belirterek, "Bu saygı duyulması gereken bir fikir çatışmasıdır. Sonucu uzlaşmayla biter. Biz de uzlaşma kültürü var yani." şeklinde konuştu.

Öte yandan, kürsüde ülke gündemiyle ilgili konulardan söz ederken "Şeytan, detayda gizlidir." diyen Atilla Emek, toplantıyı takip eden gazetecilerin kendisiyle ilgili yakaladığı ayrıntıdan habersiz konuşmasını devam ettirdi. CHP'liler arasındaki en kısa vekil olan Emek'in, boyu yetişmeyince kürsüde parmaklarının üzerine yükseldiğini fark eden gazeteciler, fotoğraf makinelerinin deklanşörüne dokunarak o anı kayıt altına aldı.

Mustafa Akaydın, Muhittin Böcek ve Süleyman Evcilmen arasında birçok konuda yaşanan fikir ayrılıkları Antalya kamuoyuna sık sık yansımıştı. Bu ayrılık son olarak Büyükşehir Belediyesi'nin borçları sebebiyle Akaydın'ın yeni hal ve otogarı satışa çıkarmak istemesiyle iyice su yüzüne çıkmıştı.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.