Örgü kafeler açılıyor

Örgü kafeler açılıyor
Kadınlara örgüyü sevdirmek için örgü kafeler açılıyor

Sempati El Örgü Yünleri, kadınlara örgü yapmayı sevdirmek için örgü kafeler kuruyor. Kafelerden örgü ipi almaya gelen müşteriye eğer talep ederse örgü eğitimi verilecek. 

Sempati mağazalarından iplik alanlar, tecrübeli elamanlar tarafından eğitilecek. Şirketin hedefi, kafeye gelen bir kadına örgü yapmayı öğretmek. Mağazaya örgü yapmayı bilmeden gelen bayanı örgü yaparak çıkarmak isteyen şirket yetkilileri, bu kafelerin sosyal hayata da katkı sağlayacağını düşünüyor. Sempati El Örgü İplikleri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Koçer, örgü kafelerin kasım ayında açılmaya başlayacağını söyledi. Çalışmaları yoğunlaştırdıklarını ifade eden Koçer, öncelikle 2 mağazada açılacak kafelerin her geçen gün artacağını dile getirdi. Koçer, örgü kafeyi bir kafe gibi kuracaklarını ifade etti. Koçer, "Bayan gelip beğendiği yünü alacak, örgü yapmayı bilmeyen bir bayan, işi öğrenmiş olarak çıkacak. Elemanlarımız müşterilerimize örgü yapmayı öğretecek. Bu bir anlamda eğitim olacak. İşin gidişatına göre hizmetlerimiz olacak. Örgünün ustalarını davet ederek örgü günleri düzenleyeceğiz. Örgü alanında farklı aktiviteler yapılacak" dedi.

2004 yılında el örgü yünü sektöründeki boşluğu gören Koçer, boşluğu değerlendirerek Sempati ile pazara girdiklerini dile getirdi. İç ve dış piyasaya üretim yaptıklarını anlatan Koçer, "Hedefimiz kendi sekmentimizde ilk üçtü. Bu yıl itibariyle de hedefimize ulaştık. Yurt dışında da kendi markamız ile İtalya, Portekiz ve İngiltere'de faaliyet gösteriyoruz. Ortadoğu'da, Suriye, Lübnan ve Ürdün'e çalışıyoruzz. Bu ülkelerde de Sempati olarak ürün satıyoruz" şeklinde konuştu. 

Yıllık toplam 10 milyon dolar ihracat yaptıklarını kaydeden Koçer, asıl hedeflerinin dünya markası olduğunu dile getirdi. Sektörün işçilik ve emeğe dayalı olduğunun altını çizen Koçer, Avrupa'da işçiliğin pahalı olması nedeniyle bu alanda Avrupa'da üretimin daraldığını kaydetti. Avrupa'daki talep ve kullanım oranının Türkiye'den fazla olduğuna dikkat çeken Koçer, "Üretim olarak daralan piyasada buralara girmek ana hedefimizdi. 2009 projemizde Avrupa'da, kendi dağıtım ağımızda orada devam etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu . 

ABD ile de görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Koçer, "Yılsonu itibariyle ABD'de bağlantımız olacak. Orada da kendi markamızla satış yapacağız. Türkiye'de bu sektörden 8-9 tane firma var. Bu işe dünyada ekonomik olarak bakılıyor. Türkiye'de hâlâ 5-10 YTL'ye kazak satıldığı için yumak alıp işlemek insanların zoruna gidiyor. Fakat yurt dışında böyle değil. 50-100 YTL'ye kazak alan bir insan kazak örmeyi tercih ediyor. ABD'de bu iş hobi olarak yapılıyor. 2001 krizinden sonra ABD'de yumak alıp kazak örme kullanımı ikiye katlanmış. İnsanlar evlerine çekildi. El örgü yünü kullanıyorlar. El örgüyü hobi olarak tercih etmişler. Türkiye'de insanların hobiye ayıracak zamanları yok. Bugün yavaş yavaş hobiye dönüyoruz. Bunun içinde örgü kafeler açacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.