Bankacılıktan Fabrika Kuruculuğuna Uzanan Başarı Hikayesi

Bankacılıktan Fabrika Kuruculuğuna Uzanan Başarı Hikayesi
Kayseri'de yaşayan Bünyamin Geçgil, 12 yıl boyunca çalıştığı özel bankadaki bölge müdür yardımcılığı görevini bırakarak hayalini kurduğu ticarete atıldı

Bünyamin Geçgil, orman açısından zengin olmayan Kayseri’de emprenyeli kazık ve telefon direği üretimi üzerine kentin ilk fabrikasını kurarak, kısa sürede hem yurt içi hem de yurt dışına ihracata başladı.

Bankacılıktan Sanayiye Geçiş

12 yıllık bankacılık kariyerini geride bırakarak ticarete atılan Bünyamin Geçgil, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde 2016 yılında kendi fabrikasını kurdu. Geçgil, Kayseri'nin ilk kazık ve emprenyeli herek telefon direği üretimi yapan fabrikasını açtı. Ormanın bulunmadığı Kayseri’de, çevre illerden aldığı ağaçları işleyerek özellikle elma, muz ve avokado bahçeleri için kazık üreten Geçgil, kısa sürede büyük bir başarıya ulaştı. Geçgil’in ürettiği ürünler Isparta, Burdur gibi illere ve Azerbaycan, Suriye, İran ve Makedonya gibi ülkelere ihraç ediliyor.

Ticaret Hayaline Kavuştu

Babasının ayakkabı dükkanında yetişmiş olmanın ticarete ilgisini artırdığını belirten Bünyamin Geçgil, içindeki ticaret yapma arzusunu gerçekleştirmek için bankacılığı bıraktığını ifade etti. Geçgil, "İçimde hep ticaretle uğraşma isteği vardı. Bankacılığı bırakmadan önce bölge müdür yardımcısı olarak çalışıyordum, ancak hayalim ticaretle uğraşmaktı" dedi. Fabrikasını 5 bin metrekare arazi üzerine kuran Geçgil, üretim sürecini anlatırken, ağaçları işleyerek özellikle tarım sektörüne kazık ve direk sağladıklarını söyledi.

Araştırmalarla Başarıya Ulaştı

Fabrika açmadan önce kapsamlı bir araştırma süreci geçirdiğini belirten Bünyamin Geçgil, bir yıl boyunca Ar-Ge çalışması yaparak sektöre adım attığını dile getirdi. Geçgil, "Kayseri'de mobilya ve çelik kapı dışında farklı bir üretim yapmak istedim. İthal edilen ürünleri yerli üretime çevirerek dış ticaret açığını kapatmak için bu işe başladım" dedi.

Çevresinden Gelen Tepkiler

Bankacılığı bırakıp ticarete atılmasının çevresinde şaşkınlık yarattığını anlatan Geçgil, birçok arkadaşının ve yakın akrabalarının bu kararı sorguladığını söyledi. Geçgil, "Bankacı arkadaşlarım işimi bırakmama çok şaşırdı. Birinci derece akrabalarım bile 'Bankacılık bırakılır mı?' diye tepki verdi. Ancak şu anda ithal edilen ürünleri ihraç ediyoruz ve büyük bir başarı elde ettik" ifadelerini kullandı.

Geçgil’in hayalini gerçekleştirip ticarete atılması ve dört ülkeye ihracat yapması, ticarette hayal kurmanın ve sabırla çalışmanın önemini bir kez daha gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.