İskenderun'da Av Sezonu Karides Bolluğuyla Devam Ediyor

İskenderun'da Av Sezonu Karides Bolluğuyla Devam Ediyor
Hatay’ın İskenderun ilçesinde av sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçı ağları karidesle doldu. Fiyatlar sınıflarına göre değişirken, ilerleyen dönemde karides fiyatlarında artış bekleniyor.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde av sezonu 15 Eylül'de başladı. Doğu Akdeniz'de balıkçılar "Vira bismillah" diyerek ağlarını denize bırakırken, bölgede karides bolluğu yaşandı. Balıkçıların ağlarını karidesle doldurmasıyla birlikte jumbo karidesin kilosu 950 lira, birinci sınıf karidesin kilosu 800 lira, daha düşük sınıf karideslerin kilosu ise 300-450 lira arasında değişen fiyatlarla satılmaya başlandı.

Hatay Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Habib Yücel Dalgıç, bölgedeki karides bolluğunun fiyatların düşmesine neden olduğunu ifade ederek, aynı zamanda İran’dan yapılan karides ithalatının da yerel sektörü olumsuz etkilediğini vurguladı.

FİYATLAR ARTACAK UYARISI
İskenderun Balık Satış Entegre Tesisleri Kooperatif Başkanı Mehmet Ali Aytekin ise fiyatların şu an tüketici dostu seviyelerde olduğunu, ancak yakında karides fiyatlarının ciddi şekilde artacağını belirtti. Aytekin, jumbo karidesin 950 lira, birinci sınıf karidesin 800 lira, daha düşük sınıf karideslerin ise 300-450 lira arasında satıldığını vurguladı. Balıkçı esnafının halkı, bu uygun fiyatlardan karides tüketmeye davet ettiğini belirten Aytekin, "1 ay sonra bu fiyatları bulamazsınız, fiyatlar çok artacak" dedi.

Diğer balık fiyatları hakkında da bilgi veren Aytekin, gümüş balığın kilosunun 300-350 liradan 150 liraya, barbun fiyatının ise 450 liradan 250 liraya düştüğünü belirtti. Bölgedeki balıkçı esnafı, fiyatlardaki bu düşüşe rağmen talebin oldukça iyi olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.