Afrika'ya yardıma gittik, ama...

Afrika'ya yardıma gittik, ama...
Afrika coğrafyasında açlıktan ölen, hastalanan, yiyecek ekmekleri dahi olmayan insanlar için başlatılan kampanyaya katılan doktorlardan biri olan Opr. Dr. Fahrettin Er, Afrika'da yaşananları anlattı. Dr. Er, "Amacımız Afrika'da fakir insanlara yardım götü

'Vatana Hizmet İçin El Ele Konfederasyonu'nun katkılarıyla Afrika'da yaşananları anlatan Op. Dr. Fahrettin Er'i dinleyen vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı. İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen konferansta Afrika izlenimleriyle ilgili fotoğraf gösterimi de yapıldı. 

Op. Dr. Fahrettin Er, şunları söyledi: "3 doktor olmak üzere 14 kişi Türkiye'nin 1.5 kat büyüklüğünde olan Nijer ülkesine gittik. Gittiğimiz yerde 1 doktora 40 bin hasta düşüyordu. Ülke tamamen açlık ve hastalık içindeydi. Biz biraz zor da olsa bir yer bulup yerleştik. Ben asıl fıtık hastalarını orada gördüm. İnsanların fıtıkları yerlerde sürünüyordu. Orada toplamda 2000 ameliyat yaptık. İnsanlar kapımızda kuyruk oldular tedavi olabilmek için. Her gelen insanın kaburgaları gözüküyor ve herkesin midesinde su şişkinliği var. İnsanlar neleri yemek yapıyorlar anlatamam."

Manisa'da Afrika'daki sağlık gezisiyle yaşadıklarını içeren fotoğraf sergisi açan Er, 40 bin kişinin bu sergiyi gezdiğini söyledi. Kendilerinin kireç tozuyla yazdıkları Türk bayraklarıyla karşılandıklarını anlatan ve bundan mutluluk duyduklarını anlatan Dr. Fahrettin Er, orada insanların büyük bir yoksulluk içinde yaşadıklarını anlattı. Su kuyuları açtıklarını, fakir insanlar için keçi projesi geliştirdiklerini belirten Er, "Ayaklarına içtiğimiz su şişelerinden terlik yapmak için yarışıyorlardı ve buna mutlu oluyorlardı. Bu insanların para yerine incik boncuk ve balon gibi hediyeleri sevdiklerini gördük. Çünkü parayı harcayacak marketleri yok." diye konuştu.

Oraya gittiklerinde amaçlarının yardım etmek olduğunu kaydeden Dr. Er şöyle konuştu: "Ama gördük ki asıl kendimize yardım yapmışız. Ülkemizin kıymetini anladık ve insan olduğumuzu, ne kadar zenginliğe sahip olduğumuzu gördük. Şükredecek o kadar çok şeyimiz var ki." diye konuştu. Mesleklerinin sadakalarını verdiklerini ve her gelişte dinlendikten sonra tekrar gitmek istediklerini anlatan Fahrettin Er, Afrika'ya giden gönüllü doktor sayısının 600'ü geçtiğini, yardım desteklerinin giderek arttığını söyledi.

Vatana Hizmet İçin El Ele Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Atasoy da bu konferansla Türkiye'nin ve Türklerin fakir ülkelerde neler yaptıklarını, ülkemizi nasıl temsil ettiklerini göstermek istediklerini ifade etti. Atasoy, "Konfederasyonumuz gerek engelli gerekse istihdam konuları üzerinde yaptığı çalışmalarıyla tanınıyor. Daha güzel projelerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.