Bilim adamları idrardan elektrik üretti

Bilim adamları idrardan elektrik üretti
Bristol Üniversitesi'nden bir ekip, idrarı bakterilerin bulunduğu bir yakıt hücresine koyup bir süre sonra elektriğe dönüştürmeyi başardı.

Üretilen elektrik enerjisinin direkt olarak pillere depolanabileceği ya da telefon gibi elektrikle çalışan cihazlara aktarılabileceği belirtildi. Projenin henüz geliştirilme aşamasında olduğunu belirten araştırmacılar, idrardan elektrik üretiminin gelecek vadettiğini söyledi.

"BAKTERİLERİ İDRARLA BESLİYORUZ"

Araştırmanın başarıya ulaşması durumunda ucuz ve doğa dostu bir elektrik teknolojisinin, bütün dünyada kullanılabileceği ifade edildi. Bristol Üniversitesi’nden Profesör Ioannis Ieropulos “Ürettiğimiz 'Mikrobiyal Yakıt Hücreleri' teknolojisinde, teknik olarak havasız ortamda yaşayabilen bakterileri idrarla besliyoruz. Bu bakterilerin idrarı tüketip elektron üretmesini bekliyoruz” dedi.

"GELİŞMEMİŞ BÖLGELERE DÜŞÜK MALİYETLE ELEKTRİK GÖTÜREBİLİR"

Prof Ieropulos, bakterilerin ürettiği elektronların elektrottan geçirilerek elektriğe dönüştürüldüğünü ekledi. Araştırma ekibinden Dr. Mirella Di Lorenzo, “Bu teknoloji dünyada maddi durumu yeterli olmayan insanlara ya da elektrik altyapıları gelişmemiş bölgelere düşük maliyetle elektrik götürebilir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.