İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor 2024? MEB 2024-2025 ilkokul yeni kayıtları nasıl yapılır?

İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor 2024? MEB 2024-2025 ilkokul yeni kayıtları nasıl yapılır?
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, ilkokul kayıt tarihleri velilerin gündeminde üst sıralarda yer alıyor. Eylül ayında okulların açılmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci ders başı yapacak. Özellikle ilkokul 1. sınıfa başlayacak olan çocukların velileri, ilkokul kayıt dönemi hakkında bilgi edinmek için sabırsızlanıyor. Peki, 2024-2025 eğitim yılı için ilkokul kayıtları ne zaman başlıyor ve nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim yılında ilkokul kayıtlarının ne zaman yapılacağı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bu yıl okullar, 9 Eylül 2024 Pazartesi günü açılacak. Veliler, okulların açılmasından önce ilkokul kayıtlarını tamamlamış olacaklar.

İLKOKUL KAYITLARI NE ZAMAN 2024-2025?

2024-2025 eğitim yılı için ilkokul kayıtları ağustos ayında başlayacak. Geçtiğimiz yıl, kayıt süreci 14 Ağustos tarihinde başlamıştı. Bu yıl da benzer bir tarihte, ağustos ayının ortalarında kayıtların başlaması bekleniyor. Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-6 Eylül tarihlerinde uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

KAYIT SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

İlkokul kayıtları, MERNİS (Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi) adres bilgileri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden yapılacak. e-Okul sistemi, velilere çocuklarının eğitim durumu hakkında detaylı bilgi sunarken, kayıt sürecini de oldukça kolaylaştırıyor. Kayıt işlemleri sırasında velilerden istenen belgeler şunlardır:

  1. Çocuğun Vesikalık Fotoğrafı: Kayıt sırasında okul yönetimine teslim edilecek.
  2. Fatura: Adres teyidi amacıyla su, elektrik veya doğalgaz faturası gibi belgeler istenecek.

İlkokul kayıtları için adımlar:

  1. e-Okul Sistemi: Kayıt işlemleri için öncelikle e-Okul sistemine giriş yapılacak.
  2. Adres Bilgileri: MERNİS adres bilgileri doğrultusunda yerleştirme yapılacak.
  3. Belgeler: Kayıt sırasında istenen vesikalık fotoğraf ve fatura belgeleri ile okul yönetimine başvuru yapılacak.
  4. Uyum Eğitimi: 2-6 Eylül tarihlerinde okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.