ALES sonuçları açıklanma tarihi belli oldu! ALES/2 sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES sonuçları açıklanma tarihi belli oldu! ALES/2 sonuçları ne zaman açıklanacak?
Binlerce adayın merakla beklediği 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2) sonuçları hakkında yeni bilgiler geldi. ÖSYM, sınav takviminde ALES sonuçlarının ne zaman açıklanacağını duyurdu. İşte ALES sonuçlarına dair tüm detaylar...

28 Temmuz Pazar günü, 81 ilde gerçekleştirilen ALES/2 sınavına binlerce aday katılım sağladı. Akademik kariyer hedefleyenlerin büyük önem verdiği bu sınavın ardından, adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi merakla beklemeye başladı.

ALES/2 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin resmi sınav takvimine göre, 2024-ALES/2 sonuçları 16 Ağustos'ta açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarını bu tarihten itibaren ÖSYM’nin resmi internet sitesi ve mobil uygulamaları üzerinden öğrenebilecekler. Sınav sonuçları, adayların T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile erişilebilir olacak.

SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

ALES sonuçları, adaylara posta yoluyla gönderilmeyecek. Bunun yerine, adaylar sonuç belgelerine ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden erişebilecekler. Adaylar, bu sistemde T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak sınav sonuçlarını görüntüleyebilecekler.

SONUÇLARIN GEÇERLİLİK SÜRESİ

ALES sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl boyunca geçerliliğini koruyacak. Bu süre zarfında adaylar, ALES puanlarını kullanarak akademik başvurularını yapabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.