Mete Gazoz Paris Olimpiyatları'nda ne zaman yarışacak? Mete Gazoz'un Olimpiyat programı

Mete Gazoz Paris Olimpiyatları'nda ne zaman yarışacak? Mete Gazoz'un Olimpiyat programı
Paris Olimpiyatları'na okçuluk alanında katılacak olan Milli gururumuz Mete Gazoz'un ne zaman yarışacağı merak ediliyor. Peki, Mete Gazoz 2024 Paris Olimpiyatları'nda ne zaman yarışacak? İşte Mete Gazoz'un olimpiyat programı...

2024 Paris Olimpiyatları'na sayılı günler kala, Türkiye'den toplam 102 sporcu madalya için mücadele edecek. Bu süreçte, okçuluk branşında öne çıkan isimlerden biri de Mete Gazoz olacak. İşte, Paris Olimpiyatları'nda Türk sporcuların yarışma tarihleri ve önemli detaylar...

haber-fotografi-33.jpg

METE GAZOZ'UN OLİMPİYAT PROGRAMI

Mete Gazoz, 2024 Paris Olimpiyatları'nda önemli bir rol oynayacak. Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda Türkiye'ye okçulukta ilk altın madalyayı kazandıran Gazoz, Paris'te de başarı hedefliyor.

Gazoz, 29 Temmuz Pazartesi günü Türkiye Okçuluk Milli Takımı ile birlikte madalya mücadelesine çıkacak. Bireysel erkekler kategorisinde ise 4 Ağustos'ta altın madalyasını korumak için yarışacak. Ayrıca, Paris Olimpiyatları'nın açılış töreninde Türkiye'nin bayrağını taşıyacak iki sporcudan biri olarak da büyük bir onur yaşayacak.

DİĞER TÜRK SPORCULARIN YARIŞMA TARİHLERİ

Busenaz Sürmeneli: Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan boksör, Paris'te 66 kg kategorisinde 1 Ağustos'ta ilk rakibiyle karşılaşacak.

Kadın Voleybol Takımı: 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda çeyrek final oynayan Türkiye Kadın Voleybol Takımı, 29 Temmuz Pazartesi günü madalya mücadelesi verecek. Takım, dünya sıralamasında Brezilya ve İtalya'nın ardından üçüncü sıradadır. Melissa Vargas, Ebrar Karakurt ve Zehra Güneş'in de yer aldığı 13 kişilik kadro, Paris'te Türkiye'nin en kalabalık sporcu grubunu oluşturuyor.

Buse Naz Çakıroğlu: 50 kg kategorisinde Olimpiyat gümüş madalyası bulunan Çakıroğlu, 1 Ağustos'ta ringe çıkacak.

Yasemin Adar: Tokyo 2020'de güreşte bronz madalya kazanan Adar, Kadınlar 76 kg'da 10 Ağustos'ta minderdeki yerini alacak.

Atletizm: Türkiye'nin 10 sporcusu, 1 Ağustos'ta yürüyüş yarışı ile başlayacak. Stadyum müsabakaları ise 2 Ağustos'ta başlayacak.

Eda Tuğsuz: Cirit atmada Tokyo'da dördüncü olan Tuğsuz, 7 Ağustos'ta Paris Olimpiyat Stadyumu'na çıkacak.

Kuzey Tunçelli: Türkiye'nin en genç sporcusu olan 16 yaşındaki Tunçelli, 29 Temmuz'da 800 metre serbestte yarışacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.