2024 Paris Olimpiyatları açılış töreni ne zaman, saat kaçta ve nereden izlenir?

2024 Paris Olimpiyatları açılış töreni ne zaman, saat kaçta ve nereden izlenir?
Olimpiyat açılış töreni dünya genelinde milyonlarca sporsever tarafından yakından takip ediliyor. Spor dünyasının zirvesi Olimpiyat Oyunları'nın resmi açılış töreninin ne zaman gerçekleştirileceği merak ediliyor. Peki, 2024 Paris Olimpiyatları açılış töreni ne zaman? 2024 Paris Olimpiyatları açılış töreni saat kaçta? 2024 Paris Olimpiyatları açılış töreni hangi kanaldan izlenir? İşte detaylar....

Dünya genelindeki sporseverlerin büyük bir heyecanla beklediği 2024 Paris Olimpiyatları açılış töreni, Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilecek. 26 Temmuz - 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan organizasyon, etkileyici bir açılış töreniyle start alacak. Fransız yetkililer, bu yılki açılış törenini Paris'in kalbinde yer alan Seine Nehri üzerinde düzenleyerek tarihe geçmeyi hedefliyor.

İşte, 2024 Paris Olimpiyatları açılış töreni hakkında bilmeniz gerekenler...

2024 PARİS OLİMPİYATLARI AÇILIŞ TÖRENİ NE ZAMAN VE SAAT KAÇTA?

2024 Yaz Olimpiyatları, tarihindeki üçüncü kez Fransa'nın başkenti Paris'te düzenleniyor. Olimpiyatların açılış töreni, 26 Temmuz 2024 tarihinde saat 20:30'da başlayacak ve yaklaşık 3,5 saat sürecek.

Bu görkemli tören, Paris'in ünlü Seine Nehri üzerinde yapılacak.

OLİMPİYAT AÇILIŞ TÖRENİ HANGİ KANALDA VE NEREDEN İZLENİR?

Olimpiyat oyunlarının açılış törenini, Türkiye'den TRT Spor, TRT Spor Yıldız ve Tabii ortak yayınıyla izleyebilirsiniz.

AÇILIŞ TÖRENİ İLK KEZ STADYUM DIŞINDA YAPILACAK

2024 Paris Olimpiyatları açılış töreni, olimpiyat tarihinin alışılmışın dışında bir açılış yaparak, stadyum yerine Seine Nehri üzerinde gerçekleştirilecek. Tören, yaklaşık 85 geminin sporcuları taşıyarak Austerlitz Köprüsü'nden hareket etmesiyle başlayacak. Bu gemiler, 6 kilometrelik bir yolculuğun ardından Iena Köprüsü'nde sona erecek.

Açılış töreninde, sporcuları taşıyan gemilerin yanı sıra toplamda 180 gemi veya teknenin tören alanında yer alması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.