Parti içi hiyerarşi!
AKP yine bildiğimiz AKP! Bayram öncesinde de AKP’de yine her kafadan farklı bir ses çıkmaya devam etti.
Parti içi hiyerarşi denilince akla ne gelir? Herhalde şöyle bir sıralama gelir: Genel Başkan, Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü!
Parti içi hiyerarşinin böyle olması gerekir ama parti sözcüsü kalkıp genel başkan yardımcısına ayar veriyorsa ne demek gerekir? Bir partide parti sözcüsü genel başkan yardımcısının sözlerini doğru bulmadıklarını ifade etmeye başlamışsa o parti de önemli bir sorun yaşanıyor demektir, değil mi? Ya parti sözcüsü haddini aşmaktadır ya da o partinin genel başkan yardımcısı hak etmediği bir makama getirilmiştir. Evet, AKP yine eski AKP yani değişen bir şey yok!
AKP’li Genel Başkan yardımcısının eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında ileri-geri konuşmaya başlaması üzerine parti sözcüsünün duruma müdahale ihtiyacını duyup bu konuşmayı tasvip etmediklerini ilan mecburiyetinde kalması oldukça düşündürücü değil mi?
Bir astın bir üstü böyle eleştirmesi herhalde genel başkanın bilgisi dışında olmamıştır. Biz, “Genel başkan olaya doğrudan müdahil olmamak adına parti sözcüsünden böyle bir açıklama yapmasını istemiş olabilir” diye düşünüyoruz.
Zira genel başkanın böyle bir talebi söz konusu değilse o zaman o partide hiyerarşi denilen şeyden hiç eser kalmamış demektir. Parti sözcüsü partililerin eleştiri haklarına saygı gösterirken kullanılacak dilin dikkatli ve özenli bir dil olması gerektiğinin altını çiziyor.
Abdullah Gül’ün son günlerde yoğun eleştirilere maruz kaldığını belirterek eleştirileri normal karşıladıklarını ama eleştiri sınırını aşan ifadelere karşı bir tutumlarının olduğunu ifade ediyor.
Sıradan bir AKP’li bu konuşmayı yapsa ve parti sözcüsü onu böyle uyarmış olsa hiç itiraz etmeyiz. Konuşmanın sahibi genel başkan yardımcısı olunca “bu işte bir terslik var” demekten kendimizi alamıyoruz. Sanırız söz konusu genel başkan yardımcısına düşen bir iş var. Parti sözcüsü tarafından tasvip edilmeyen konuşmanın sahibi olan genel başkan yardımcısı bu görevinden affını isteyerek parti yönetimini rahatlamalıdır.
AKP yıllardır iktidarda ama hâlâ parti içinde taşlar yerine oturmuş vaziyette değil. Parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçmiş olmaları bile AKP’liler arasında bir işe yaramamış olmalı.
Bir altta bulunanın bir üstte bulunana böyle ayar vermesi bunun en canlı örneğini oluşturmuyor mu?
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.