Baykal’ı MAZLUM ilan ettiler!

Baykal’ı MAZLUM ilan ettiler!
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, kendi milletvekili olduğu öne sürülen bir kişi ile uygunsuz görüntülerinin internet ortamında yayınlanmasının ardından habervaktim’e yönelik karalama kampanyasına MAZLUMDER de katıldı. MAZLUMDER Ankara şubesi

Önceki gün Metacafe isimli video paylaşım sitesinde yayınlanan bir video, aralarında habervaktim'in de bulunduğu birçok sitede yayınlandı. Deniz Baykal ve CHP milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu söylenen çıplak görüntüler, kısa sürede gündemin en çok konuşulan konusu haline geldi. Görüntülerin yayınlanmasının ardından habervaktim’e saldıran çevrelerin en büyük dayanağı ‘özel hayat’ın mahremiyeti’ oldu. 

Bir ülkeyi yönetmeye aday bir partinin genel başkanı olduğu iddia edilen kişinin, milletvekili yaptığı bir kadın olduğu iddia edilen kişiyle uygunsuz görüntüleri yayınlanınca bazı gazete ve internet siteleri 'Özel hayat, çirkinlik, alçaklık' diye koro halinde tıynetlerini gösterdiler.

Skandala ilişkin en skandal açıklamalardan biri ise MAZLUMDER Ankara Şubesi’nden geldi.

“Özel hayatın mahremiyetine saygı” başlıklı bir açıklama yapan MAZLUMDER Ankara şubesi, Baykal’ı MAZLUM ilan etti ve Baykal tarafından bile yalanlanamayan görüntüler için “dedikodu” ifadesini kullandı.

“Elektronik ortamda yayın yapan haber portallarında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Sayın Deniz BAYKAL'a ait olduğu iddia edilen gizli kamerayla çekilmiş görüntüler yayınlanması üzerine MAZLUMDER Ankara Şubesi Başkanı bir açıklama yapmıştır” ifadeleriyle başlayan Ankara Şube Başkanı Üstün Bol imzalı açıklamada görüntülerin ve iddiaların ihlal karşısında önemsiz olduğu da iddia edildi.

Açıklamadaki bir diğer skandal ise, ortaya çıkan görüntülerin sadece adı geçen genel başkanı ilgilendirdiği yönündeki iddia oldu.

İşte “ÖZEL HAYATIN MAHREMİYETİNE SAYGI” başlıklı o açıklama:

“Elektronik ortamda yayın yapan haber portallarında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Sayın Deniz BAYKAL’a ait olduğu iddia edilen gizli kamerayla çekilmiş görüntüler yayınlanmıştır.

Her ne sebeple çekilmiş olursa olsun gizli kamera ile mahremiyetin ihlali kabul edilemez bir insan hakları ihlalidir.

Video görüntüsündeki kişi veya kişilerin kim olduğu, söz konusu iddianın doğru olup olmadığı bu ihlal karşısında önemsizdir.

Kamuoyunca bilinmesi sadece bir “dedikodu” haberi nevinden olan ve haber niteliği taşımaması gereken bir iddianın bir partinin genel başkanını ilgilendirdiği için haber olarak yayımlanması ilkeli habercilik ile bağdaşmaz.

MAZLUMDER tüm kişi ve kurumları hangi gerekçe ile olursa olsun kişilik haklarına ve özel hayatın gizliliğine saygıya davet eder.”

İLGİLİ TÜM HABERLER:

BAYKAL’IN İSTİFASINI İSTEDİLER

BU BAL GİBİ HABERDİR

ALTINOK’A ÖYLE, BAYKAL’A BÖYLE

METACAFE’YE “BAYKAL” YASAĞI

İŞTE O KAYDIN HİKAYESİ

HEMEN GEREĞİNİ YAPIN

BAYKAL HER AN İSTİFA EDEBİLİR


BAYKAL KASETİNE YALAN DİYEMEDİLER

RTÜK’TEN MEDYAYA BAYKAL HATIRLATMASI

CHP’DEN ŞOK BAYKAL AÇIKLAMASI

İLİŞKİ KASEDİNDE ŞOK DETAY

OSMAN CAN’IN EŞİYLE İLGİLİ HABERLER NEYDİ



Engin Kaşdaş-habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.