Baykal kasetine 'yalan' diyemediler

Baykal kasetine 'yalan' diyemediler
Evli olan CHP lideri Baykal’ın yine hem evli hem de partisinde milletvekili olan bir bayanla ilişkisini gözler önüne seren kasetin ilk Metacafe’de olmak üzere ardından ise aralarında Habervaktim’in de bulunduğu çok sayıda internet sitesi

“NASIL OLUR DA BU İLİŞKİ İFŞA EDİLİR?” YÜZSÜZLÜĞÜ 

Olayı “gizli kamera şoku”, “kaset darbesi”, “korktuk” gibi başlıklar altında veren Hürriyet, Vatan, Milliyet, Radikal, Güneş gibi gazeteler, bu şekilde rezaleti örtbas ederek, mecrasından uzaklaştırmaya çalıştılar. Bu şekilde, kamuoyu önünde olan evli bir siyasi lider ve bu siyasi liderin partisinin yine evli bir kadın milletvekilinin ilişkisini ortaya koyan kasetin gösterdiklerinin üstü örtülürken, “bu ilişki nasıl olurda ifşa edilir, bu görüntüler nasıl yayınlanır” yaygarası koparıldı. Bazıları ise “tezgah” ifadesini kullanırken, görüntülerin yalanlanmadığını görmezden geldiler.

YALANLAMA YOK


Bu gazetelerin haberlerinde, CHP’nin de, Baykal’ın da, o bayan milletvekilinin de görüntüleri yalanlayamamış olmasına hiç değinilmemesi de amaçlarını ortaya koydu.

Habervaktim olarak soruyoruz:

“BAYKAL DEĞİL DE BİR BAŞKA LİDER OLSAYDI NE YAPARLARDI?”



Doğan Grubu gazetelerinin bu tavrı “Bu çapkınlık görüntüleri muhafazakar bir parti liderine ait olsaydı ne yaparlardı?” sorusunu akla getirdi.

VATAN’IN Kİ HABERCİLİKTİ!

Nitekim kartel medyası AK Partili Turgut Altınok'la ilgili “seks kaseti” olayında hiç “özel hayat” dememiş, kaseti yükses sesle dillendirmişti. Bu gazeteler Turgut Altınok'un Keçiören Belediye Başkan adaylığından çekilmesine kadar kasetle ilgili haber ve köşe yazılarını sürdürmüşlerdi.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.