Hukukçulur ne diyor?

Hukukçulur ne diyor?
Deniz Baykal'ın avukatlarının skandal kaset ile ilgili mahkeme ve savcılık sürecinden önce "bilirkişi" adı altında bir firmaya görüntüleri inceletmesi ve hazırladıkları raporu mahkemeye sunması hukukçular tarafından bakın nasıl değerlendirildi.

İLGİLİ HABERLER:

"BAYKAL'IN KILI, TÜYÜ" AÇIKLAMASI-TIKLAYIN

BİLİRKİŞİ OYUNU BÖYLE ÇÖKTÜ-TIKLAYIN

"DÜZMECE RAPOR" UYARISI GERÇEK ÇIKTI-TIKLAYIN

BAYKAL'IN GÖRÜNTÜLERİ İNKAR ÇABASI-TIKLAYIN

NTV'nin konu ile ilgili sorularını cevaplayan Hukukçu Yılmaz Yazıcıoğlu, "Bu konuda yetkili bir tek ulusal kuruluş var o da Adli Tıp kurumudur" dedi ve şöyle konuştu: 

"Bunun dışında bir yeminli kuruluş yoktur. Bunu savcılık görevlendirir. Burada bir teknik destek alınmış, uzman görüşü alınmış. Bilirkişi kurumlarını sadece mankeme atayabilir. Bu tür durumlarda 3 ya da 4 kuruluşun incelemesi istenebilir. Bu tür kuruluşların çok yaygın olmadığı söylenebilir. 

Baykal'ın avukatlarının tutumu:
Baykal hadisesinde olay bir özel hayatın gizliliğine müdahale var mı yok muyu tartışıyorduk. Bu kayıtlar montajlanmışsa özel hayatın gizliliği ayrıca tartışılır. Bir hakaret unsurunun gündeme geldiğini ve soruşturmanın seyrini değiştirebileceğini söyleyebiliriz. 

Ortada daha hiç bir ceza soruşturması yokken taraflar delil soruşturması yapabilirler. Savcılık aşamasında da savcı delil elde etmek için uzmanların bilgisinden yararlanabilir. 

Mahkemenin atamadığı bilirkişi, sadece görüş bildirebilir."

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.