Şehit evlerine ateş düştü!

Şehit evlerine ateş düştü!
Hakkari'deki terörist saldırıda şehit olan Aydınlı Piyade Er Mehmet Ali Tosun'un evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Merkeze bağlı Tepecik beldesinde oturan Piyade Er Mehmet Ali Tosun'un şehit olduğu haberini, Aydın Jandarma Alay Komutanı Albay Uğur Özcan verdi. Bu arada evin önüne iki ambulans getirildi. 

Askerliğinin bitimine 60 gün kalan Mehmet Ali Tosun'un şehit olduğunu öğrenen Baba Abdullah Tosun, kendisini telefonla arayan yakınlarına, "Vatan için verilecek bir canımız varmış, onu verdik. Oğlumla gurur duyuyorum. Yarın bir gün nasıl olsa bu haberi alacaktık. Bir saat önce olmuş, iki saat sonra fark etmez" şeklinde konuştu.

Aydın Belediyesi Fen İşlerinde işçi olarak çalışan baba Abdullah Tosun, emekli olmak için oğlunun askerden gelmesini beklediğini ifade etti.

Tosun ailesinin komşuları, Mehmet Ali Tosun'un en büyük hayalinin iş kurmak olduğunu, askerden gelir gelmez evlenmeyi istediğini söyledi.

Öte yandan, gözyaşlarına hakim olamayan Anne Müşerref Tosun, evinin tek oğlunu kaybetmenin acısını, 19 yaşındaki kızı Fatma Tosun'a sarılarak yaşadı. Tosun, "Ağlayıp kalleşleri sevindirmeyeceğim" diye konuştu.
EDİRNE'DE BÜYÜK ÜZÜNTÜ

Terörist saldırıda şehit olan askerlerden Oğuz Yelken'in, Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kavacık köyündeki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Şehit asker Yelken'in, Kavacık köyünde yaşayan annesi Hatice ve babası İlyas Yelken'e acı haberi Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz, Belediye Başkanı Enis İşbilen ve Uzunköprü Jandarma Komutanı Fatih Çetil verdi.

Oğlunun şehit haberini alır almaz fenalaşan anne Hatice Yelken'e sağlık görevlileri müdahale etti. Olayın duyulmasının ardından ilçe ve köyden çok sayıda kişi şehit evine giderek başsağlığı dilediler.
EDİRNE'DE 2. ŞEHİT

Şemdinli'de düzenlenen terörist saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Mustafa Kayın'ın Keşan'daki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Edirne'deki ikinci Şehit Piyade Onbaşı Mustafa Kayın'ın (20) ilçe merkezindeki Aşağı Zaferiye Mahallesi Ergül Sokaktaki evine giden askeri yetkililer acı haberi anne Sevgi ve baba Süleyman Kayın'a verdi.

Oğlunun şehit olduğu haberini alır almaz fenalaşan anne Sevgi Kayın'a sağlık görevlileri ilk müdahaleye yaptı.

Olayın duyulmasının ardından ilçeden çok sayıda kişi aileye baş sağlığı dileklerini iletmeye başladı. Kayın'ın evinin bulunduğu sokağa Türk Bayrağı asıldı.

Şehidin ağabeyi Süney Kayın ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşi Mustafa Kayın'ın, şehit olmadan bir gün önce kendisine "Abi beni aramayın göreve çıkıyoruz. Telefonumu komutanıma teslim edeceğim. Hakkınızı helal edin" diye telefonla mesaj attığını belirtti.

Süney Kayın, "Çok üzgünüz. Yine de vatan sağ olsun. Ağlamayacağız" diye konuştu.
TERHİSİNE 57 GÜN VARDI

Saldırıda şehit olan Piyade Er Mutlu Saydam'ın Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor.

Neviye Mahallesi Açmalar mevkisinde yaşayan Piyade Er Mutlu Saydam (21) şehit haberi ailesine, askeri yetkililer tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğu haberinin ardından fenalaşan anne Hüsniye Saydam'a sağlık görevlileri müdahale etti.

Olayın duyulmasının ardından çok sayıda vatandaşlar ve askeri personel, aileyi ziyaret ederek, başsağlığı dileğinde bulundular.

Baba Sıddık Saydam, oğlunun silahın ne olduğunu bilmediğini belirterek, "Oradaki askerler de benim çocuklarım. Silahın daha ne olduğunu bilmiyordu. Sivas'ta 15 günlük askerlik yaptı, ondan sonra Hakkari'ye gönderdiler. 15 günlük asker, nasıl hududa gidecek? Eğitim görmemiş, bir şey görmemiş. En son 4-5 ay önce izne geldi. Dağıtımında onunla Van'a kadar gittim. Van'dan sonra beni bırakmadılar, gidemedim. Telefonla görüşüyorduk. İki gün önce telefon açmış. 5 gün dışarıda kalıyordu, 2 gün taburdaydı. Ağabeyi ile görüşmüş 'Ben yarın operasyona gideceğim' demiş. Terhisine 57 gün vardı" diye konuştu.

Muş doğumlu olan Saydam'ın bekar olduğu ve 9 kardeşi bulunduğu öğrenildi.

İLGİLİ TÜM HABER VE GELİŞMELER:

KARAKOLA HAİN SALDIRI: 8 ŞEHİT

BİR ACI HABER DAHA: 2 ŞEHİT!

ALÇAKLAR SALDIRIYI ÜSTLENDİ

ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

BAYKAL'IN ŞAŞIRTAN YORUMU

KURTULMUŞ ZAMANLAMAYA DİKKAT ÇEKTİ

BAHÇELİ'DEN HÜKÜMETE ŞOK ÖNERİ

İŞTE TSK'NIN "TAM İSABET" BAŞARISI!

BDP'LİLER NİHAYET SALDIRI İÇİN KONUŞTU

KILIÇDAROĞLU'NUN SALDIRI AÇIKLAMASI

MHP'Lİ BAL: BU SON SALDIRI HÜKÜMETİN SONU OLSUN

MHP'Lİ VURAL'DAN AĞIR SUÇLAMALAR

ÖLDÜRÜLEN PKK'LI SAYISI

4 ASKERİN DURUMU AĞIR

ŞEHİT EVLERİNE ATEŞ DÜŞTÜ, YAS VAR

ERDOĞAN'DAN YAZILI AÇIKLAMA

ŞEHİT SAYISI 11'E YÜKSELDİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.