‘Aldatan Nuri’, Doğan için ne fetva verir?

‘Aldatan Nuri’, Doğan için ne fetva verir?
CHP’den istediği mevki verilmeyince Halkın Yükseliş Partisi’ni kuran ve ardından eşini Şahane isimli danışmanıyla aldattığı için adı ‘Aldatan Nuri’ye çıkan eski ‘Çıplak uyarıcı’ Yaşar Nuri Öztürk, Aydın D

Aydın Doğan medyasının, Hilton arazisi, rafineri ruhsatı ve CNN Türk televizyonuna karasal yayın izni verilmediği için Deniz Feneri üzerinden Başbakan ve Hükümet aleyhine başlattığı kampanyaya ‘Aldatan Nuri’ lakaplı ‘ilahiyatçı’ Yaşar Nuri Öztürk de Hürriyet’te ‘dinsel’ boyutta destek veriyor.

‘Hiçbir yaygara ğulul suçunu örtemez’ başlıklı yazısında Öztürk, kamu malının soyulmasını ele alırken, önemli noktalara değindi ancak, çalıştığı gazetenin patronunun kağıt kaçakçılığından Hilton arazisine konma girişiminden, borsada spekülasyon yapmaya kadar bir dizi hak ve hukuku çiğneyen uygulamalarını yazamadı. “Kamunun, milletin, halkın olması gereken mal ve imkânları çeşitli oyunlarla ele geçirmek, soymak, talan etmek veya bu imkânların gitmesi gereken yerlere gitmesini bir biçimde engellemek demektir ğulûl” diyen Öztürk, kendisinin de üzerine düşeni yaptığını söyledi.

“Ben görevimi çok erkenden ve çok onurlu bir biçimde yaptım. Türkiye’yi yönetenlerle onları o mevkilere getirenler ve savunanlar utansın!” diyen Öztürk, patronuyla ilgili tek kelime etmedi ama şunları da yazmaktan geri durmadı:

“Eğer ümmetim kamu malından çalma günahını işlemese karşılarına ebediyen düşman dikilemez.” (Heytemî, ez-Zevâcir, 2/140)

Önce şunu soralım.
Siz hiç, başlığın altına koyduğumuz hadisi, ‘Peygamber ve sünnet’ edebiyatıyla ortalığı velveleye verenlerin gündeme getirdiklerini gördünüz, duydunuz mu?
Ben, camide ve tekkede büyüyen bir insanım, bu hadisi, kendi araştırmalarımla tespit ettiğim güne kadar ne gördüm ne de duydum.
Vurgunların en büyükleri Allah ile aldatmak oyunuyla gerçekleştirilen ‘yüzde doksan dokuz buçuğu Müslüman’ (!) bir ülkede bu hadisin 24 saat gündem olması gerekmez miydi?
Akıl ve gerçek İslam penceresinden bakarsanız, elbette gerekirdi!
Ama bu ve benzeri Peygamber buyrukları asla gündem yapılmamıştır. Tam aksine, üstü örtülen bu hadisi ve dayandığı olayı gündeme getirdiğimde, başta iki katrilyonla finanse ettiğimiz Diyanet olmak üzere bütün ‘ulemamız’ karşı çıkmıştı. “Böyle bir şey yok, bu onun kendi yorumudur” diye bağırıp çağırdı, halkı aleyhimize kışkırttılar.
Sonra, kaynakları özgün metinleriyle önlerine koyduğumuzda ise hiçbir şey olmamış gibi, sessiz sadasız köşelerine çekilip yan yattılar. Bize teşekkür etmek, hiç değilse bir helallik almak nezaketini gösteremediler.
Evet, aynen böyle yaptılar.
Eğer böyle yapmasalardı, Türkiye bugün Avrupa mahkemelerinde ‘din üzerinden asrın en büyük soygununu yapanların ülkesi’ olarak yargılanmazdı.
Ben, ne diyeyim!
Ben görevimi çok erkenden ve çok onurlu bir biçimde yaptım.
Türkiye’yi yönetenlerle onları o mevkilere getirenler ve savunanlar utansın!”

ALDATAN NURİ'NİN HAZİN SONU 

ALDATAN NURİ KAFAYI YEDİ İYİCE 

KURAN'LA ALDATAN ŞARLATAN! 

ALDATAN NURİ'YE FETVA VERDİRTTİ 

YAŞAR NURİ ÖZTÜRK'LE İLGİLİ HABERLER


habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.