İstanbul'da kar kapıya dayandı!

İstanbul'da kar kapıya dayandı!
Soğuk havaların ardından merak edilen soru, "İstanbul'a kar ne zaman yağacak?" oldu. İstanbul için uyarılar peş peşe yapılırken, tahminlere göre pazar günü kar yağacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen bilgilere doğrultusunda yurdu bekleyen hava durumu netleşti. En çok merak edilenlerden biri ise İstanbul'a kar yağıp yağmayacağı... İşte meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda Türkiye geneli hava durumu tahminleri...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Cuma, cumartesi ve pazar günleri Türkiye'nin büyük bölümü yağışlı olacak" açıklamasında bulundu.

İki bölge için kritik uyarı

Bugün Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Hatay çevrelerinde, yarın (cuma) ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı beklendiğinden hava kalitesinde azalma ve görüş mesafesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

Prof. Dr. Orhan Şen Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Türkiye'de soğuk hava 10 gün daha devam eder. İstanbul'da haftasonuna kadar soğuk ve yağmur var. Pazar günü İstanbul ve Marmara'da kar olasılığı yüksek. Eğer sistem zayıflamaz ise pazar akşam veya akşamüstü kar var. Sistem yeteri kadar soğumaz ise kuvvetli karla karışık yağmur olur. Bu nedenle İstanbul'da pazar ve pazartesi günlerine dikkat" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.