Sürgüne mahkûm edildi
Bugün, bir milletin varoluş mücadelesinin destanını kaleme alan “İstiklal Şairimiz” Mehmet Akif Ersoy’un 81. vefat yıl dönümü. Akif, kurtulması için büyük mücadele verdiği topraklarda rahat bırakılmayarak, adeta sürgüne mahkum edilmişti.
Müslüman Anadolu milletinin yaşama gayesini en net biçimde özetleyen İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ebediyete hicretinin yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Milletimizin kurtuluş reçetesinin İslam’ın ipine mutlak manada sarılmaktan geçtiğine inanan Akif, bu düşüncesini 1921 yılında kaleme aldığı İstiklal Marşı’nın her bir satırına nakşetti.
Sadece bir milletin değil, koca bir ümmetin sembol şahsiyeti haline gelen Akif, kurtulması için büyük mücadele verdiği topraklarda rahat bırakılmayarak adeta sürgüne mahkum edildi. 1925 yılında Türkiye’yi terk etmek zorunda bırakılan Akif, tam 11 yıl boyunca Mısır’da türlü zorluklarla mücadele ederek yaşadı. Ölümünden kısa bir süre önce yurda dönen Akif, 27 Aralık 1936’da ebedi aleme göçtü.
Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan bir millete hakikat adına umut muştulayan, “Tek dişi kalmış canavar” misali üzerimize çullanan yedi düvele karşı mücadele ruhu aşılayan, Anadolu topraklarının sonsuza kadar İslam’ın yurdu olarak kalacağını gür bir seda ile kainatın her bir noktasına haykıran İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ‘u ebedi aleme uğurlayışımızın üzerinden 81 koca yıl geçti. Eserlerinde sürekli olarak işaret ettiği Asım’ın Nesli’nin yetişmesine büyük önem veren Akif, bir milleti küfrün karanlığında boğmak isteyenlerin de korkulu rüyası oldu. Her zaman haktan ve hakikatten yana tavır alan Akif, sürgünde yaşadığı 11 yıl boyunca bile mümtaz kişiliğinden tek bir ödün vermedi. Öyle ki istese milyonlar kazanabileceği İstiklal Marşı’nı “Milletimin olmuştur” diyerek bastırdığı eserlerinin içine bile almadı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.