Olimpiyatlar ne zaman? Olimpiyatlara kaç ülke katılacak?

Olimpiyatlar ne zaman? Olimpiyatlara kaç ülke katılacak?
Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na sayılı günler kaldı ve spor tutkunları heyecanla bekliyor. Dünya genelinde milyonlarca seyircinin takip edeceği bu muhteşem etkinlik, sporseverleri ve sporcuları buluşturacak. Peki, Paris Olimpiyatları ne zaman başlayacak? Kaç ülke ve kaç sporcu katılacak? İşte, 2024 Yaz Olimpiyatları takvimi ve detayları...

13 milyon seyircinin takip edeceği Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları, üçüncü kez Paris ev sahipliğinde olacak. İşte, 2024 Yaz Olimpiyatları takvimi...

PARİS 2024 YAZ OLİMPİYAT OYUNLARI BAŞLANGIÇ TARİHİ VE PROGRAMI

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz - 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. Olimpiyatların açılışı 26 Temmuz Cuma günü TSİ 22.00'de gerçekleşecek. Bu tarihler arasında 32 farklı ana spor dalında sporcular mücadele edecek ve olimpiyat ruhunu tüm dünyaya yansıtacaklar.

HANGİ SPOR BRANŞLARINDA YARIŞILACAK?

Paris 2024 Olimpiyatları'nda çeşitli spor branşlarında müsabakalar yapılacak. Bunlar arasında basketbol, atletizm, yüzme, futbol, voleybol, tenis ve birçok diğer disiplin yer alacak. Toplamda 306 madalya yarışı ve 35 farklı yarışma tesisi düzenlenecek. Ayrıca bu yıl maraton yarışı halka açık olacak ve katılımcılar bu heyecanlı deneyime ortak olabilecekler.

KAÇ ÜLKE VE KAÇ SPORCU YARIŞACAK?

Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'na 206 ülke katılım sağlayacak ve yaklaşık olarak 10 bin 500 sporcu mücadele edecek.

PARİS 2024 YAZ OLİMPİYATLARI LOGOSU

Olimpiyatların logosunda bu yıl üç ayrı sembol bulunuyor. Altın madalya, olimpik ve paralimpik hareketin sembolü olan alev ve Fransa'nın sembolü Marianne, olimpiyat ruhunu ve birlikteliği simgeliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.