Polis Katili Yunus Emre Geçti'nin İfadesi Yayınlandı

Polis Katili Yunus Emre Geçti'nin İfadesi Yayınlandı
Ümraniye'de karakoldan firar ettikten sonra polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin ifadesi ortaya çıktı. Geçti, polis olduklarını anlamadığını iddia etti.

Ümraniye'de 22 Eylül tarihinde meydana gelen olayda, Yunus Emre Geçti'nin karakoldan firar ettikten sonra kendisini yakalamaya çalışan polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etmesi büyük bir yankı uyandırdı. Olayın ardından tutuklanan Geçti'nin ifadesi, mahkemede dikkat çeken detaylar içeriyor.

Geçti, ifadesinde hırsızlık suçlamasıyla karakolda bulunduğunu ve annesinin çığlıklarını duyunca karakoldan kaçtığını belirtti. “Ben anneme yardım etmek için çıktım. Hırsızlık yüzünden ifadelerimizi almışlardı, o yüzden kaçtığımı zannetmedim” dedi.

Geçti, Ihlamurkuyu mahallesinde karşılaştığı kişilerin hasımları olduğunu düşünerek onlara direndiğini ifade etti. “Bana saldırdılar, cebimden telefon ve paramı aldılar. O esnada yerde bir silah gördüm. Sol kolumdan mermi yedim ve annemin 'vuruldum' diye çığlığını duydum,” şeklinde konuştu.

"POLİS OLDUKLARINI GÖRMEDİM"

Geçti, sivil araçla gelenlerin polis olduğunu fark etmediğini, sadece silahın ucunu gördüğünü ifade etti. “Onların polis olduğunu görmedim. Üzerlerinde üniforma olduğunu sonra fark ettim. O varile doğru 2 el ateş ettim. Silahı orada bıraktım ve evime doğru yürüdüm,” dedi.

Geçti, “Ben kimseden silah almadım, yerde gördüm. Suçlamayı kabul etmiyorum. Kasten suç işlemedim, tutuksuz yargılanmama karar verilsin” ifadelerini kullandı. Avukatı ise, olayın bir arbede sırasında meydana geldiğini belirterek, “Şüphelinin şehit polis memurunu öldürme kastı yoktur. Meşru müdafaa kapsamında ateş etmiştir,” dedi.

Polis Katili Yunus Emre Geçti'nin İfadesi Yayınlandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.