İzmir'de 1,6 Milyon TL'lik Dolandırıcılık

İzmir'de 1,6 Milyon TL'lik Dolandırıcılık
İzmir'de, kendilerini Manisa Büyükşehir Belediyesi yetkilisi olarak tanıtan dolandırıcılar, depremzedelere yardım bahanesiyle 1 milyon 600 bin TL değerinde temizlik malzemesi aldı. Olayı fark eden toptancı, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İzmir’in Konak ilçesinde faaliyet gösteren bir temizlik malzemeleri toptancısı, 1 milyon 600 bin TL tutarında tuvalet kağıdı ve ıslak mendil sattığı kişilerin dolandırıcı olduğunu anladı. Olay, Manisa Büyükşehir Belediyesi adına sahte bir satın alma talep formu düzenleyen dolandırıcıların, depremzedelere gönderilecek yardımları bahane ederek temizlik malzemesi almasıyla gerçekleşti.

Satış müdürü Ferhat Akyol, 6 Eylül’de kendisini Manisa Büyükşehir Belediyesi Tedarik Daire Başkanı F.B. olarak tanıtan bir kişinin aramasıyla dolandırıldığını fark etti. Akyol, gelen talep doğrultusunda 2 TIR dolusu malzemeyi Sakarya’dan Mersin’e gönderdiklerini, ancak ödeme alınamayınca şüphelenip belediyeyi aradıklarını belirtti. Yapılan görüşmede, F.B.'nin böyle bir talepte bulunmadığı ve son dönemde isminin dolandırıcılık olaylarında kullanıldığını öğrenen Akyol, durumu hemen polise bildirdi.

DEPREM BÖLGESİNE YARDIM BAHANELİ DOLANDIRICILIK

Akyol, dolandırıcıların deprem bölgesine yardım için ürün istediklerini söylemeleri üzerine, durumu sorgulamadıklarını ve hatta yardım için indirim yaptıklarını belirtti. "Depremzedelere yardım yapılacağını söyledikleri için indirim de yaptık" diyen Akyol, kendilerini Manisa Büyükşehir Belediyesi yetkilisi olarak tanıtan kişilerin sahte talep formu ile harekete geçtiklerini ve temizlik malzemelerini teslim aldıktan sonra ortadan kaybolduklarını anlattı.

"Bu konuyla ilgili ciddi mağduriyetimiz var" diyen Akyol, suçluların yakalanması için Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunduklarını ve polisin olayla ilgili soruşturma başlattığını söyledi.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN UYARI

Akyol’un mağduriyetini öğrenen Manisa Büyükşehir Belediyesi, son dönemde belediye adı kullanılarak yapılan dolandırıcılıklara karşı uyarıda bulundu. Belediyenin yetkilileri, vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmalarını, her türlü satın alma işlemi için resmi kanallardan bilgi alınmasını tavsiye etti.

Olayın ardından, polis ekipleri dolandırıcıların yakalanması için geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.