Nesillere Nesil’den kitaplar
Bu haftaki kitaplarımız; Nesil Yayınları’na ait. Nesil Yayınları, gündemdeki maddi ve manevi konuları tarihe not düşmek üzere güzel kitaplar hazırlamış. Önce manevi boyutu olan eserlerden söz edeyim. Maneviyat olmadan maddenin bir önemi yoktur çünkü. Maddeyi anlamak için de manayı bilmek gerekir.
İlk eser; Bediüzzaman Hazretleri’nin sır katibi Mehmet Feyzi Efendi. İhsan Atasoy’un akıcı ve anlaşılır üslubuyla kaleme alınmış kitap, Mehmet Feyzi Efendi’nin hayatını ve hatıratını anlatıyor.
Kastamonu’da Bediüzzaman Hazretleri’ne talebelik ve kâtiplik yapan Mehmet Feyzi Efendi’nin yaşadıkları ve anlattıkları, aynı zamanda yakın tarihe ışık tutacak bilgi, belge ve şahitlerle dolu. Yalan söyleyen tarihin utanması için (tabii yazanlar utanırsa) çok şey var.
Mehmet Feyzi Efendi, Üstadın Kastamonu’da kaldığı günlerde gece gündüz hep hizmetinde bulunur. Uzun ve soğuk kış gecelerinde ve yazın yemyeşil ağaç ve çayırlarla kaplı dağ ve ormanlarında Üstadın nice deruni ve ulvi hallerine şahit olur.
Hayattayken anlaşılmamak, büyük zatların kaderi olsa gerek. Bu kitapta hayat ve hatıralarıyla manevi simasına ışık tutulan Mehmet Feyzi Efendi de bu kaderi paylaşanlardan birisidir. Bu çalışma, onun daha iyi anlaşılmasına yardım edecek ve pak ruhunu memnun edecek bir adım olması bakımından bir vefa borcunun gereğidir.
Nesil Yayınları’ndan çıkan diğer eserleri de şöyle kısa kısa tanıtacak olursak; “Isparta Kahramanları” adıyla Himmet Koçoğlu’nun hazırladığı kitapla, yine bir kahramanlar silsilesinin geçidine şahitlik ediyoruz. Eser, Bediüzzaman’ın 1926-1934 yılları arasında Barla’da kaldığı süre zarfında kendisine hizmet eden talebelerini anlatıyor.
Bir başka kitap ise Halit Ertuğrul imzasını taşıyor. “Anne Baba Notunuz Kaç” adıyla yayınlanan eserde Halit Ertuğrul çocuklarından yakınan anne ve babaları sigaya çekiyor ve “Evlatlarınızdan şikâyet ederken, kendi geçmişinizi bir gözden geçirmek ister misiniz?” diyor.
İlk insandan bu yana insanlığın baş belası olan fitne meselesi, Abdullah Kara imzasıyla; “Asrı Saadette Derin Fitne” ismiyle kitaplaşmış. Rasulullah (s.a.v.)’ın derin fitneyle mücadelesinin anlatıldığı kitabın yastık altı olması gerekir. Asr-ı Saadet’ten bu yana süre gelen derin fitneyle nasıl mücadele edebileceğimizi de yine eserde bulmak mümkün.
Fitneden sonra esas meselelerimizden birisi de “iffetli yaşayabilmektir.” Bu konuda Said Demirtaş, “İffeti Yaşayanlar” isimli kitabıyla okuyucusunun karşısına çıkmış. İffeti hayatının her saniyesine nakış nakış dokuyan Allah dostları, insanlığa eşsiz iffet tablolarını hediye etmişlerdir. Bu tablolardan istifade etmek, insanlığın huzuru için şarttır.
Biraz da gündemi irdeleyen eserlere yer verelim. Yıllardır memleket meselelerinin kökünü kördüğümle örerek; çıkmazlardan, anlaşmazlıklardan, kargaşalardan ve kaoslardan beslenen Ergenekon çevrelerinin ipliğini pazara çıkaran Gültekin Avcı, “Ergenekonun Medya ile Dansı” adlı eseriyle ülkesini ve milletini sevenlerin karşısına çıkmış.
Gültekin Avcı diyor ki; “Bu kitapta Ergene-medya ile tanışacaksınız. Ergenekonun medya ile son dansına şahit olacaksınız.”
“Tarihi Değiştiren Suikastler” isimli kitabıyla Fatih Bayhan Nesil Yayınları’na dâhil olmuş. Yazar, eseri hakkında; “Tarihin kırılma ve değişme noktalarında suikastlerin rolü ve etkisi pek ön planda görülmez. Ancak insanlık tarihi de İslâm tarihi de derin izler bırakan suikastlerle doludur.
“Tarihi Değiştiren Suikastler” isimli bu kitapta, geçmişten günümüze tarih sayfalarına kanlı harflerle kaydedilen 12 büyük suikastı okuyacaksınız” diyor.
Nesil’den tanıtacağımız son eser; “Pireyi Nasıl Deve Yapıyoruz” soru başlıklı bir kitap. Psikolog Fatih Reşit Civelekoğlu’nun terapi hikâyelerinden oluşan güzel bir eser.
Eserler hakkında bilgi için Nesil Yayınları: 0212 551 32 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.