R4bia ile ilgili neler yapabiliriz?
Rabia konusu sanırım dünyada en kısa zamanda en hızlı yayılan logo oldu.
Rabia kimsenin “malı” değil. Onun içeriğini, onu sahiplenenler dolduruyor..
Rabia ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için http://www.yeniakit.com.tr/gundem/r4biaya-3-dilde-site-h5174.html#.Uh2vY2TbJEc sayfasına bakabilirsiniz mesela..
Rabia ile ilgili bir de www.r4bia.com ve www.r4biaplatformu.com adresimiz var..
Kim nerede kim ne yapıyor diye bu dünyada ve Türkiye’de, bölgemizle ilgili neler olup bittiğini, etkinlikleri, tartışmaları, haberleri birkaç dilden bu siteden öğrenebilirsiniz.. Ve tabii tüm radyo-Tv internet sitesi, STK ve platformlar, bu yönde kendi yaptıklarını bu site üzerinden duyurabilirler.. Mesela kendi siteleri “…vakfı, derneği Rabia hareketini destekler” diyebilir
Bu maksatla, önce bu siteleri çevremize duyurmamız gerekiyor. Sosyal media üzerinden, telefon, STK ve yazılı duyurular, mail grubları, tartışma odaları üzerinden bu bilgiyi yayalım lütfen..
Bu iş bununla da kalmamalı, etkinliği duyurduk, ama etkinlik raporları, videoları, konuşma özetlerini de buraya aktaralım. Herkes bu platformun gönüllüsü olsun, herkes bildiği dilden dünyaya bu mesajı, bu platform üzerinden yayalım ve tüm dünyadaki arkadaşlarımızı bu konuda harekete geçirelim.. Rabia yarışmaları, sportif karşılaşmaları da düzenlenebilir..
İşadamlarımız bu logolu birçok ürün yapabilirler, ama lütfen bunları maliyetine yakın bir fiyattan ve STK’lar üzerinden satalım.. T-Shirtler, rozetler, bandajlar, bez torbalar, kupalar..
Belediyeler meydanlara caddelere Rabia adını verebilir mesela. Bu logoyu anıt haline getirebilirler.. Toplantılar yapabilirler.. Sergiler açabilirler. Her türlü etkinlik, müzik, söyleşi, yarışma düzenleyebilirler. Parklara çiçeklerle Rabia logosu nakşedilemez mi mesela.. Bir arkadaş bir sinyal müziği yapsa da, onu cep telefonlarımıza indirsek, kapı zili yapsak mesela..
Okullar açılıyor. Okullarda Rabia dostluk grubları, dayanışma grubları oluşturulabilir.
Yapacak çok şey var. Siz bir ucundan başlayın, bildiğinizle bir şeyler yapmaya başlarsanız, göreceksiniz Allah size bilmediğinizi öğretecektir.. Hannas kulağınıza vesvese fısıldasa da, melekler size hakkı ve hayrı ilham edeceklerdir..
Mesela facebook ve benzer sosyal media adresi olanlar, hem Rabia logosunu koyup hem de 2 Rabia sitesinin linklerini sayfalarına koyabilirler.. Sosyal media için tartışma konuları, başlıkları oluşturabilirler.
Esnaf, vitrinine Rabia bayrağı asabilir. Taksiler camlarına Rabia çıkartması yapıştırabilir. Rabia logolu bez torbalar, bez çantalar, başörtüsü ne bileyim, her şey yapılabilir..
Keşke bir de, üzerinde Rabia logosu olan Rabia altını ve Rabia gümüşü olsa. Düğünlerde, sünnetlerde takılan..
Rabia yeni dünyanın umudunu ifade ediyor. Adalet, barış ve özgürlük talebinin sembolü oldu çünki.. Rabia direnişin ve zaferin sembolü oldu..
Ulusal, bölgesel, Tv, radio, gazete, dergi, haber portalları sayfalarının köşesine bu logoyu koyabilir, Tv’ler de geride fon olarak kullanabilir. Sunucular Rabia selamı ile izleyicileri selamlayabilir mesela yeri geldiğinde.. Forumlar düzenlenebilir, makaleler yazılabilir konuyla ilgili..
Rabia konusunu konuşabilir, yazabiliriz. Yeni bir medeniyetin ihya ve inşasına geldiğinde söz bu sembole gönderme yapabiliriz.
Maksadımız bütün çabaları Rabia havuzuna akıtmak. Hepimizin ortak bir umud havuzuna döndürmek Rabiayı.. Vahdet ve kardeşliğin sembolü haline getirmek..
Kişisel ya da kurumsal, ticari intenet sayfalarında da bu logoyu kullanabileceğimiz gibi, www.r4bia.com ve www.r4biaplatformu.com’a linkler de koyabiliriz..
İşletmeler müşterilerine Rabia logolu ürünleri promosyon olarak verebilirler..
Düğünlerde gelin, damat Rabia işareti yaparak misafirleri selamlayabilir..
Sanatçılar Rabia temalı eserler üretebilir. Şairler şiir yazabilir, bestekârlar bunu besteleyebilir, sanatçılar bu eserleri seslendirebilir..
Çocuklar için bilgisayarda ya da gerçek hayatta oyunlar üretemez miyiz?
Rabiatül Adeyive’nin asırlar öncesinden yükselen çığlığı, Mısır topraklarından yankılanarak İstanbul’da hayat buldu yeniden ve dünyaya yayılıyor..
Rabia bir kadının çığlığıdır.
Biliyorsunuz, kadınlar sadece çocuk doğurmazlar, toplumu doğururlar..
Rabia bir yanı ile Mısırlı Asiye’nin çığlığıdır. Rabia Hz. Meryem’in çığlığıdır. Rabia Hacer annemizin çığlığıdır.. Hz. Hatice’nin, Hz. Ayşe’nin, Hz. Fatıma’nın çığlığıdır bize ulaşan..
Rabialara selam olsun. Biz hepimiz Rabiaların çocuklarıyız. Onların manevi miraslarının mirasçılarıyız..
Rabia Hz. Havva’nın duası olsa gerekir.. Biz ilk insandan son güne geldik.. Hz. Muhammed’in, alemlere rahmet olarak gönderilen, ahir zaman peygamberinin ümmetiyiz.
Zamanın son ve 4. Evresindeyiz..
Rabia’da ve Şam’da, Filistin’de Kudüs’de, Mescid-i Aksa’nın mikad alanı olan arzı-mevudda dökülen kadın-erkek, yaşlı-çocuk, şehid kanları uykumuzu aydınlatan meşalelerin yakıtı oldu, göz aydınlığı oldu bize, o şehidlerin kanları, bizi hayata döndüren iksire dönüştü,
Bizden önce ahiret yurduna göçen ve yaşayan Rabialara ve onların çocuklarına selâm olsun..
Selâm ve dua ile..
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.