110 Soruda Yaratılış ve Evrim Tartışması
Bu haftaki kitabımız Altın Burç Yayınları’ndan. Mümin ile kafir arasındaki ideolojik kavgayı akıl ve mantık terazisine vurarak sona erdirecek olan kitabı, Prof. Dr. Arif Sarsılmaz kaleme almış.
Uzun, yorucu ve meşakkatli bir çalışmadan sonra meydana gelen eseri, materyalistler kadar, Allah’ın varlığını inkar edenler kadar, yaratılmış her şeye “kainat olayları” diyenler kadar, biz Müslümanların da okuması gerekir diye düşünmekteyim.
Kainatı meydana getiren en büyük sistemlerden en küçük parçacıklara kadar her şeyin mükemmel bir programla var edildiği ve bir programa göre hareket ettiği görülüp sezilirken; varlığa tesadüfler kuşağında izahlar arama, ilim adına tıkanıklık, ilim adamı adına şaşkınlık değil de ya nedir?
üstelik bu şaşkınlık, ülkemiz üniversitelerinin pek çoğunda öğrencilere; “doğru” olarak dayatılmaktadır. Kişilerin inançlarını zayıflatabilmek için evrim safsatasını anlatıp, kainatın Allah tarafından yaratıldığını inkar ettiren zihniyetler, Allah’a iman etmeyi engellerken, insanları bir başka şeye inanmaya ve iman etmeye zorlamış olmuyorlar mı?
Kainatta bütün olup bitenler kendiliğinden oluyorsa, bir yaratıcısı veya programı yoksa, buna inanmak da iman etmeyi gerektirmiyor mu? Materyalizmin bağrında gelişen her türlü saptırıcı sistem, tarih boyunca onu yoldan çıkaran putlar olmadılar mı? Şüphesiz bunların en amansız ve en arsızlarından birisi de evrim putu değil midir?
İşte bu noktada sözü yazara bırakmalıyım: “Kitapta ele alınan sorular, değişik zamanlarda karşı karşıya kaldığım hususlardır. Derslerimi hiçbir zaman tek taraflı vermedim ve talebelerimi notla korkutarak, onlara baskı ile hiçbir düşünceyi empoze etme yoluna gitmedim. çünkü bu yolun çıkmaz olduğunu biliyordum.
Ders esnasında şahsıma tevcih edilen sorular karşısında hep talebeliğim sırasında, evrim fırtınası olanca şiddetiyle eserken, sadece merak için sorduğumuz safiyane sorularımızın bile; “Sus! Böyle soru mu olur? Evrim artık kesin bir kanundur, ispatlanmıştır, hangi yobazdan öğrendiğiniz bu soruları?” denerek cevapsız bırakıldığı devirler aklıma gelmiştir. Benzer bir basitliği ve “bilim yobazlığını” kendime yediremediğim için ne kadar saçma olursa olsun, talebelerimin sorularını dinledim ve bildiğim kadarıyla da cevap verdim.
Derslerimi dinleyen talebelerim arasındaki ateistler bile gelip takdir ettiler ve şer odaklarının hakkımda kurdukları tuzakları haber verdiler. Kandırdıkları ateist namzedi birkaç öğrenciye teyp verip dersime soktular; çünkü benim objektif bir ders anlattığıma inanmıyorlardı. Fakat bütün planları Allah’ın (c.c) izniyle akim kaldı. çünkü aleyhimde konuşacak talebe bulamadılar. Ancak isimsiz mektuplarla YöK’e ihbarda bulundular.
Bütün bunlar evrimin ne kadar ideolojik bir hale geldiğinin apaçık bir göstergesi değil mi? İşte bu yüzden kitabımın alt başlığını; “Bitmeyen Bir İdeolojik Kavganın Hikayesi” koydum. Bu kitapta yazılanlar da bu kavgayı bitiremeyecek, zaten bitmesini de beklememeli. Ancak insanları yalan yanlış, dayatma ve korku ile sindirerek ateist bir ideolojiyi bilim adına eğitimin temeline koyma teşebbüslerine karşı da sessiz kalamazdım.”
Eserin takdim yazısını Fethullah Gülen Hocaefendi yazmış. Hocaefendi de diyor ki; “Elinizdeki kitap, bu serencame ve bu mevzudaki kavganın en son destanıdır. Erbab bir kalemin elinde, ilmi tecrübelerden beslene beslene bu kitapta yerini alan her düşünce ve her mesele, İbrahim Hakkı’dan Hüseyin Cisri’ye, ondan da günümüzün altın kalemlerine kadar bir aydınlık kadronun, yıllar yılı devam edegelen tarihi bir yanlışlık ve aldanmaya “Yeter!” demesinin ma’kesidir.
‘110 Soruda Yaratılış ve Evrim Tartışması’ veya ‘Bitmeyen Bir İdeolojik Kavganın Hikayesi’ en taze düşüncelerin, en yeni ilmi tespitlerin; en güçlü delillerle en sağlam vesikaların yan yana gelip bütünleştiği bir gökkuşağıdır. Kıymetli müellif, bugüne kadar ele aldığı mevzuda ortaya atılan düşüncelerin, yazılan kitapların bağrında gelişip varlığa erdiğini itiraf ederek, bir kadirşinaslık ile bütün me’hazlerini derin bir minnet ve şükranla yad etmek istemektedir.”
Eser hakkında bilgi için; Altın Burç Yayınları, (0216) 318 42 88
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.