Sonumuz İyi Olmaz
SAKIN kimse bana şom ağızlı demesin… Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir… Bugünkü beyinsizliklerin, azgınlıkların, şaşkınlıkların, gafletlerin, cahilliklerin, paganlıkların sonu iyi olmaz…
Açık konuşuyorum: Biz bugünkü kafa ile gidersek, geleceğimiz parlak değil, karanlıktır.
Geleceğin parlak mı, iyi mi; karanlık ve kötü mü olduğunu tahmin etmeye yarayan kriterler vardır. Bendeniz islamî, Kur’anî, Nebevî, Şer’î, hikemî kriterleri kullanarak tahminde bulunuyorum.
Birinci kriter ÜMMET’tir. Müslüman bir halk, Allahın emr etmiş olduğu şekilde tek bir Ümmet olmazsa, o Ümmetin şemsiyesi altında, teşkilatı birliği içinde yer almazsa; ittihada ve beraberliğe önem vermeyip birbirinden kopuk bin parçaya ayrılırsa, birbirleriyle çekişip tepişirse, mü’minler kardeşlik hukukuna riayet etmezlerse onların geleceği aydınlık değil, karanlık olur.
İkinci kriter İMAMET’tir. Mü’minler, râşid ve muktedir bir İmam’a biat ve itaat etmezlerse gelecekleri karanlıktır. Resulullah (Salat ve selam olsun ona) zamanındaki İmam’a biat ve itaat etmeden önce ölen kimsenin, sanki cahiliyet ölümü ile öleceğini beyan buyurmuşlardır. Böyle Müslümanların dünyevî geleceği nasıl parlak olabilir
Üçüncü kriter SAHİH İTİKAT’tır. İslamın birinci şartı imandır. Allah katında geçerli, sahih ve doğru bir iman. Resulullah, Fırka-i Nâciye dışındaki bütün bid’at ve dalalet fırkalarının Cehennemlik olduğunu haber veriyor. İtikadını tashih etmeyen bir İslam toplumu geleceğine ağlasın.
Dördüncü kriter BEŞ VAKİT NAMAZI DOSDOĞRU KILMAKTIR. Müslüman bir toplum namazı yitirir ve şehvetlerine uyarsa, onun geleceği aydınlık değil, karanlık olur.
Beşinci kriter İLİMDİR. Kadın erkek her Müslümanın öğrenmesi farz olan bilgiler vardır. Buna ilmihal denir. Müslüman bir toplum ilmihalini doğru olarak yeterli miktarda bilmiyor ve ilmihaldeki bilgileri hayata geçirmiyorsa; bilenler, öğretmesi gerekenler bilmeyenlere öğretmiyorsa onun geleceği karanlıktır.
Altıncı kriter ALLAHIN SINIRLARIDIR. Allah emirler ve yasaklar, farzlar ve haramlar koymuştur. Allah öğütler vermiştir. Allah uyarmıştır. Bir İslam toplumu kesin emirleri yerine getirmiyor, kesin yasaklardan uzak durmuyor, Allahın sınırlarına dikkat etmiyor, ilahî öğütlere kulak asmıyorsa onun durumu kötü değil, çok kötüdür. İyidir diyen şaşkındır.
Yedinci kriter EMR-İ MÂRUF ve NEHY-İ MÜNKERDİR. Bir İslam toplumu bu farzı tâtil ve terk ederse veya yeterli miktarda yapmazsa, onun üzerine azab ineceği kesin şekilde bildirilmiştir.
Sekizinci kriter KADINLAR ve KIZLARDIR. İslamda, Kur’anda, Sünnette, Şeriatta, İslam ahlakında kadın ve kızlarla ilgili hükümler, emirler, yasaklar, tavsiyeler bulunmaktadır. Bir İslam toplumu bunlara riayet etmezse, kadın ve kızlarının iffetini, haysiyetini, namusunu, şerefini, itibarını korumazsa dejenere olur ve sonunda batar.
Dokuzuncu kriter ÂHİRETE DÖNÜK OLMAKTIR. Bir İslam toplumunun âhiretle, ölümle, kabir hayatıyla, Kıyametle, ölülerin tekrar diriltilmesiyle, Mahkeme-i Kübra ile iyilerin Cennete, kafirlerin ve kötülerin Cehenneme konulacakları ile ilgili inançları zayıflarsa, Müslümanlar aşırı şekilde dünyevileşirse o toplum bozulur ve geleceği kararır.
Onuncu kriter ADALETTİR. Bir İslam toplumu âdil değilse, bir İslam ülkesinde adalet yoksa o toplum ve ülke batmaya mahkumdur.
On birinci kriter, Müslümanların (yeterli miktarının) VASIFLI, GÜÇLÜ ÜSTÜN ve MÜTTEHİD OLMALARIDIR. Güç kaynakları nelerdir: Faydalı ilimlerdir… İrfandır… Ahlak ve fazilettir… Hikmettir… Ümmet şuuruna sahip olmaktır… İmama biat ve itaat etmektir… İhlastır… Tevekküldür… İşleri ehline sorarak görmektir… Uhuvvet-i imaniyedir… İslam düşmanlarından daha kuvvetli olmaktır… Allahın yardımını ve tevfikini kazandıracak her sebep ve vesileye tevessül etmektir.
Bendenizi, bir Müslüman olarak İslam dışı şeytanî, deccalî, tâğutî, kemâlî, câhilî kriterler bağlamaz.
Hiçbir mü’min, ülkenin geleceği hakkında müşriklerin, kafirlerin, ateistlerin, azgınların, zalimlerin, fasıklarınh, gafillerin kriter ve ölçüleriyle düşünüp hüküm vermez.
25.08.2016