Çok Büyük bir Noksanımız
İLMÎ ARAŞTIRMALAR
YETERLİ sayıda Türkiyeli Müslüman, ilmî araştırma zihniyetine sahip güçlü araştırıcılar olarak yetiştirilmedikçe, her konuda ilmî araştırma enstitüleri kurulmadıkça, aşağıdaki konularda yüksek seviyede ilmî araştırma ve incelemeler yapılmadıkça birtakım hayatî işler düzelmeyecek, önemli problemlere çareler ve çözümler bulunmayacaktır.
Hangi konularda ciddî ve derin ilmî araştırmalar yapılmalıdır
1. Türkiye Yahudilerini, Sabataycıları, Pakradunileri, Kürt Yahudilerini, Kırımçakları, bizde de bulunan Meşhed Yahudilerini ve diğer bütün Kripto Yahudileri araştırma enstitüsü kurulmalı ve ülkemizde sayıları en az bir milyon olduğu tahmin edilen Kripto Yahudiler konusu sağlam bilgilerin ve belgelerin ışığında aydınlatılmalıdır.
2. Millî Mücadele ve M. Kemal araştırmaları enstitüsü kurulmalı, yakın tarihimiz ilmin ışığında didik didik edilerek araştırılmalı, yerli ve yabancı arşivlerin belgelerine ulaşılmalı ve konvansiyonel yalanlar çürütülmeli, gizlenen gerçekler ortaya çıkartılmalıdır. En az on ciltlik çok seviyeli, çok ciddî bir Türkiye Millî Mücadele ve M. kemal Ansiklopedisi yayınlanmalıdır.
3. Ermeni meselesi de ilmin, tarihin, belgelerin ışığında incelenmelidir.
4. İlm-i Kelâm Ensitüsü kurulmalı ve Kur’ana, Sünnete, Şeriata aykırı bütün bid’at fırkaları incelenmeli, red ve ibtal edilmelidir..
5. Kıyafet, serpuş ve tesettür konusunda bir enstitü kurulmalıdır.
6. İlmin ışığında bir “Islah Projesi” hazırlanmalıdır.
7. Ahîlik teşkilatı ve Fütüvvet ahlakı enstitüsü kurulmalıdır.
8. İslam mimarisi ve şehirciliği…
***
Müslümanlar ilmin ve hayatın her konusunda ciddî, işe yarar, seviyeli araştırmalar yapmalıdır.
Meselâ tarımı, çiçekçilik ve fidancılığı, hayvancılığı, balıkçılığı, rüzgar enerjisini geliştirmek için… Saydığım ve saymadığım her konuda ayrı enstitüler kurulmalıdır.
Geleneksel sanatlar ve zanaatler…
Bin kere tekrarlasam azdır. Bütün bu çalışmalar ilmî olacaktır. İlmî çalışma yapmayan asalaklar uzak tutulacak, bütçeler israf edilmeyecektir.
Bir eğitim enstitüsü kurulacak ve Türkiye’yi yükseltecek eğitim sistemi ve okullar konusunda araştırmalar yapacaktır.
İlmî araştırmaların neticeleri özetlenecek ve halka anlatılacaktır.
Yapılacak işlerden bir örnek vereyim: Dünyanın başka yerlerinde yetiştirilen, Türkiye’de yetişmesi mümkün iken yetiştirilmeyen yüzlerce hububat, bakliyat, sebze, meyve, çiçek, baharat türü araştırılacak ve müsait olanların bizde de yetiştirilmesi için çalışılacaktır.
Önemli diğer bir araştırma konusu şudur:
Türkiye’nin uluslararası şeffaflık ve temizlik notu, niçin çok düşüktür.. (2015 yılı için yüz üzerinden 42) Bunun sebepleri nelerdir Notumuzu yükseltmek için neler yapmalıyız
Türkiyemizin çok büyük üç eksikliği ve geriliği şu konulardadır:
* Eğitim ve okullarda gerilik ve noksanlık.
* İlmî araştırmalarda gerilik ve yetersizlik.
* Bilhassa geleneksel millî sanatlarımızın desteklenmemesi, teşvik edilmemesi.
Gereken her konuda ciddî araştırmalar yapılmalıdır:
Önemli bir konu şudur:
Güney Kore’de çok güçlü bir otomobil sanayii kurulabildi de, Türkiye’de niçin kurulmadı Bu noksanımız basit bir ihmalden ibaret midir, yoksa işin içinde hıyanet ve sabotaj mı vardır Bizden daha imkansız olan Güney Kore, sıfırdan başlamak suretiyle dünya çapında bir otomotiv sanayii kurabilmişken, bizim bu konuda yaya kalmamız büyük bir eksiklik değil midir
PKK terörü ile otuz küsur seneden beri niçin baş edemiyoruz
Evet, Türkiye’nin belini büken büyük noksanlıklardan biri, yeterli miktarda ciddî ilmî araştırma yapılmamasıdır.
Türkiye binlerce konuda dünya birincisi olamayabilir ama bir konu var ki, onda mutlaka dünya birincisi olmalıdır. Bu da Türkoloji tetkikleridir. Türkoloji konusunda niçin geriyiz, yetersiziz
Bütün problemlerimiz ilmin ışığında incelenmeli, çareler ve çözümler bulunmalıdır.
05.10.2016