Soner Yalçın, İngiliz ajanını Türk dostu yaptı

Soner Yalçın, İngiliz ajanını Türk dostu yaptı
Ergenekon sanığı Doğu Perinçek'in Aydınlık dergisinde çalışıyordu bir dönem. Sonra ‘birileriyle' tanıştı ve karanlık merkezlere yakın Aydınlık'ta ‘bilinmeyen' bir sebepten dolayı ayrıldı, televizyonculuğa başladı. Show TV, Star TV'de çalıştı.

SÜLEYMAN KAYA

ÇORUM ASILLI SELANİKLİ BİR AJAN-İLK BÖLÜMÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Tanıştığı ‘birilerinin' anlattığı hikayelerle casusluğa merak saldı. Sonra Efendi kitaplarını yazdı. Beyazı siyah, siyahı ak gösterdi kitaplarında ve kafaları karıştırdı. Hürriyet'te yazıyor halen. Bir de odatv diye bir sitede ‘zoka, zobba, cahil, dinci, inci,' gibi kelimelerin bolca yer aldığı bir sitede sağa sola saldırıyor, saldırtıyor.

"KIMIZ İÇEN TÜRKÇÜ" YA DA "SELANİKLİ TURANCI"

Bazen kımız içen bir ‘Türkçü', bazen Selanikli bir 'Turancı' kesiliyor..Türkiye'de barış yönelik ne zaman bir adım atılsa hemen bir yerlerden aldığı 'psikolojik planları' devreye sokuyor. Mesela hükümet Alevilerle diyalog mu kurmaya başladı? Başlıyor hemen propagandaya: “Aleviler unutmayın Maraş'ı, Çorum'u' diye..Ya da sosyolojik olarak Alevi mezhebinden ancak dinsiz olan birilerini çıkarıp 'diyalog palavra' propagandası yaptırıyor. Diyelim ki hükümet, Ergenekon kafasının on yıllardır yaptığı bölücülük ve nifak nedeniyle dışarıda bırakılmış Kürt vatandaşlarımızı mı kazanmak istiyor...Soner başlıyor yine 'psikolojik harp' planlarını devreye sokmaya...'Şeyh Sait nasıl ihanet etti?', 'Bebek katilleriyle diyalog' başlıklarıyla propagandaya başlıyor. O da biliyor, bebek katillerini ortaya çıkaran, teşvik eden, katiller üstü yapının Ergenekon olduğunu... Ama amaç Türkiye'nin altına dinamit koyup, dinamitin fişini İsrail'e teslim etmek olduğu için, propagandanın da bu şekilde olması lazım.

İsrail gizli servisi MOSSAD'ın belirlediği “Her casus görev yaptığı ve muhatap olduğu kitlenin dinini, kültürünü özümseyecek ve onlardan görünecek” kuralını en iyi uygulayanlardan biri. Soner Yalçın'ın MOSSAD ajanı olup olmadığını bilmiyoruz ama yazdıklarıyla İsrail'e bir MOSSAD ajanından çok daha fazla katkı sağladığı şüphe götürmez bir gerçek. Bundan yaklaşık üç ay önce sahibi olduğu 'kozmik oda'dan çok bir haber yayınlatmıştı Yalçın.  “8 HAMAS'lı gizlice Türkiye'ye geldi” başlığıyla verilen haber Avrupa'da yayın yapan PKK muhalifi ‘Kürtçü' bir siteye dayandırılıyordu. ‘Kürtçü' siteye dayandırılan haberde şu ifadeler yer alıyordu Soner'in odasında: “Geçtiğimiz günlerde Kürt Hizbullahı Lübnan'dan gelen Hamas üyelerini ağırladı. 27 Kasım'da Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan 8 kişilik Hamas Grubu Batman'da Kürt Hizbullahı'nın yöneticileri ile görüştü. Grup Batman'da 2 bin kişilk bir toplantı yaptı. Toplantıda konuşma yapan Hamas üyesi: "İsraillerin katli vaciptir!.. İsrailliler Müslümanların intikam kılıcından kurtulamazlar. Günün birinde hiç bir İsrallli'yi ülkemizin taşları bile koruyamayacak. Vakti gelince o taş bile dile gelip ‘İşte bir Yahudi burda' diyecektir”

Bu haberi yayınlayan hem 'Kürtçü' siteye hem de Oda'ya yalanlama geldi. Zira yukarıdaki ifadeler çarpıtılarak verilmişti. Zaten, 'Kürtçü' sitedeki ifadeler ile Oda'daki ifadeler de birbirini tutmuyordu. Kürtçü siteye göre o konuşmayı Hizbullah üyesi, Oda'ya göre de HAMAS üyesi yapmıştı. Ama dedik ya amaç bir şekilde İsrail'e selam çakıp, olayların farkında olmayan iyi niyetli 'Ergenekon sempatizanlarına' İsrail'i 'mazlum' göstermekti. Yalçın'ın bu 'psikolojik harp' unsuru taşıyan haberinden birkaç gün önce habervaktim'de İsrail'deki hahamların "Filistinli bebeklerin katli dini bir vecibe” ve “Filistinlilerin malı da canı da Yahudilere helal” temalı haberler yer almıştı. Ki bu haberler bizzat İsrail gazetelerinde yer aldı. Bu haberlerin tabii Soner'in odasında yer alması beklenemezdi, nitekim yer de almadı.

'SELANİKLİ TÜRKÇÜLERİ' GAZA GETİREN HABERLER

Yalçın'ın psikolojik harpli haberi yukarıda bahsettiğimiz gibi etkisini o çevre içinde hemen gösteriyor. Zira, haberin altındaki yorumlara baktığınızda o etkiyi görüyorsunuz.  Odacılar Ergenekoncu gazetelerdeki benzeri haberlerden bu kesimi nasıl gaza getireceklerini galiba iyi öğrenmişler. Haberin altında şöyyle bir yorum vardı: “Bu devletin İstihbarat örgütleri,sadece ve sadece Vatanseverleri Siklivri'ye doldurmakla mı uğraşıyor açıklasalar da herkes bilse.Hamas güruhunun Kürt Hizbullahı denen Bölücü-Dincilerle Batman'da yaptığı 2000 kişilik toplantıdan haberleri yok mu T.C.'nin MİT,Emniyet İstihbarat ve Genelkurmay İstihbaratının?Adamlar kendi sitelerinde açıklıyorlar da öyle ortaya çıkıyor bazı şeyler. Böyle bir toplantıdan haberleri varsa,ne gibi önlem almışlar?Haber doğru değilse,neden YALANLAMAZLAR bu kara propagandayı?Türk halkının gerçekleri bilme hakkını hiç mi umursamıyor bazıları?”

'Türkçü' Moiz Cohen ile Armin Herman Vambery hayranı olan Soner Yalçın'ın İsrail'e 'bedavadan' geçtiği kıyakların bu hayranlıkla bir ilgisi var mı acaba? Moiz Cohen de Armin Vambery de Yahudi kökenli. Moiz Cohen'in kendisine seçtiği isim çok ilginç: Tekin Alp. Tekin Alp ya da Moiz Cohen'in 'Türkçülüğü' hararetli bir şekilde savunurken, İslam'a da akıl almaz hakaretler ettiği biliniyor. “Kahrolsun şeriat” diyen ilk ve en hararetli 'Türkçü'lerden Alp'in aynı zamanda Yahudi kökenli olması ironik bir durum. 

Yalçın'ın hayranı olduğu Vambery ise Macaristan'dan İstanbul'a gelmiş ve çok sayıda dil konuşabilen bir isim. Vambrey, Osmanlı Sarayı'nda çalışırken, İngilizlere casusluk yaptı ve Siyonizm'in kurucusu Theodor Herlz'i Sultan Abdülhamit'le görüştürdü. İsrail gizli servisi MOSSAD'ın 'Tarihin ilk Siyonist casusu' diye tanımladığı ve taktiklerini benimsediği Vambery, Macaristan'da 'Türkoloji' kürsüsünü kurduğu için 'Türk dostu' olarak takdim ediliyor Yalçın ve çevresi tarafından.

Bu iki isme hayranlığını en son 1 Ekim 2007 tarihinde Ergenekon ve Ergeneİsrail'in yol geçen hanı Hürriyet'te ifade etmişti. Vambery için şu ifadeleri kullanmıştı Yalçın: “Dünyada ilk Türk Derneği, Macaristan-Budapeşte’de 1908 yılında açıldı. Onursal başkanı Yahudi Armin Hermann Vambery’dir. Üniversitelerde ilk Türkoloji kürsüsünü de 1870 yılında Budapeşte’de Vambery kurmuştur. Vambery aynı zamanda 1910 yılında kurulan Turan Cemiyeti’nin de onursal başkanıdır.”

“Kahrolsun şeriat” diyen Moiz Cohen (Tekin Alp) ile ilgili ifadeleri  ise şöyle Yalçın'ın: “Türk milliyetçiliğine derinden bağlı Moiz Kohen’in (nam-ı diğer Munis Tekinalp’in) Yahudi olup olmaması, Türk yurtseveri olmasına engel midir? Sizler televizyon ekranlarındaki konuşmalarınızla güzelim Türkçe’yi yok ederken, Moiz Kohen yıllarca o dilin yaşaması için ter akıttı; Türk Dil Kurumu’nda çalıştı.”

Yalçın'ın işi karayı ak, akı kara göstermek olduğu için yazdığı kitap ve makalelerde bir sürü yanlış ve yalan bilgi yer alıyor. Hayatında hiç şeyhülislamlık yapmamış şahsiyetleri bir yazıyla şeyhülislam yapan, bırakın vezir-i azamı, vezir bile olmayanları sadrazam yaparak bu konulardaki 'derin bilgisini' ortaya koyan Yalçın, son olarak da 6 yıl önceki bir intihar olayını yeniymiş gibi vermişti. 1990 yılında öldürülen Turan Dursun'un eşi Naima Dursun'u, sanki dün intihar etmiş gibi yazan Yalçın, "ANKARA'dan sessiz sedasız bir cenaze kalktı." diyerek, kendince bir yerlere gönderme yapıyordu. Yalçın'ın yazısını okuyanlar, bu yazı karşısında şoke olmuş. Hatta Dursun ailesini tanımayanlar, olayı bilmeyenler, yazıyı okuduktan sonra aileye başsağlığı dilemiş. Bunun üzerine Turan Dursun'un adını taşıyan internet sitesi, olayı düzeltmek durumunda kalmıştı. Site, yaptığı açıklamada, Naima Dursun'un 2004 yılında canına kıydığını yazdı. Soner Yalçın'dan bu yanlışlığı düzeltmesini istedi.

Yalçın, bugünlerde Ergenekon kafasının yoğunlaştırdığı 'psikolojik harp' savaşının propaganda merkezinde yer alıyor yine. Hitler'in Propaganda Bakanı Joseph Goebbels'in Nazilere yaptığı 'Düşmanı yeniyoruz, kazandık' propagandasının benzerini Yalçın da Ergenekoncu çevrelere yapıyor.Yalçın'ın yaptığı propagandayla psikolojik harbin başarıya ulaşıp ulaşmadığını henüz bilmiyoruz ama Goebbels önce altı çocuğunu öldürmüş sonra da karısıyla birlikte intihar etmişti. Savaş bitmiş, Naziler yenilmişti...

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.