Şehitlerden 10'unun adı belli oldu!

Şehitlerden 10'unun adı belli oldu!
Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki askerlere yönelik hain saldırıda, 11 asker şehit oldu 16 asker yaralandı. Kayseri, Aydın, Edirne,Adapazarı, Zonguldak, Muğla,Mersin,Ankara,Edirne ve Maraş şehit haberiyle sarsıldı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, PKK'lı teröristlerce bir askeri birliğe yönelik düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden bazılarının isim ve memleketleri belli oldu.

ADAPAZARI
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terörist saldırıda şehit olan Piyade Er Mutlu Saydam'ın Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor.

Neviye Mahallesi Açmalar mevkisinde yaşayan Piyade Er Mutlu Saydam (21) şehit haberi ailesine, askeri yetkililer tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğu haberinin ardından fenalaşan anne Hüsniye Saydam'a sağlık görevlileri müdahale etti.

Olayın duyulmasının ardından çok sayıda vatandaşlar ve askeri personel, aileyi ziyaret ederek, başsağlığı dileğinde bulundular.

Baba Sıddık Saydam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun askere gitmeden önce markette çalıştığını belirtti.

Oğlunun silahın ne olduğunu bilmediğini ifade eden Saydam, ''Oradaki askerler de benim çocuklarım. Silahın daha ne olduğunu bilmiyordu. Sivas'ta 15 günlük askerlik yaptı, ondan sonra Hakkari'ye gönderdiler. 15 günlük asker, nasıl hududa gidecek? Eğitim görmemiş, bir şey görmemiş. En son 4-5 ay önce izne geldi. Dağıtımında onunla Van'a kadar gittim. Van'dan sonra beni bırakmadılar, gidemedim. Telefonla görüşüyorduk. İki gün önce telefon açmış. 5 gün dışarıda kalıyordu, 2 gün taburdaydı. Ağabeyi ile görüşmüş 'Ben yarın operasyona gideceğim' demiş. Terhisine 57 gün vardı'' diye konuştu.

Muş doğumlu olan Saydam'ın bekar olduğu ve 9 kardeşi bulunduğu öğrenildi.

ZONGULDAK
Zonguldak Ereğli'den Ramazan Erdem olduğu öğrenildi.

KAYSERİ
Hakkari'de şehit düşen Uzman Çavuş Birol Mutlu'nun eşi Ayten Mutlu, PKK terör örgütü tarafından düzenlenen saldırı ve mayın patlaması sonucu şehit düşen 10 askerin ailelerine başsağlığı dileyerek, "Ordumuz bu yapılanları yanlarına bırakmayacak" dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca mevkiinde, mayın patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Birol Mutlu'nun eşi Ayten Mutlu, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen saldırı ve mayın patlaması sonucu şehit düşen 10 askerin ailelerine yürekten başsağlığı dilediklerini söyledi.

Birol Mutlu'nun eşi Ayten Mutlu, "Şehit haberlerini televizyondan öğrendim. Neden insanlarımız, gençlerimiz kayboluyor? Ne istiyorlar, bir açıklaması olsun bu işin. Benim ciğerim yanıyor. O şehit ailelerinin acısını çok iyi anlıyorum. Harap bir şekildedirler, ne yapacaklarını şaşırmışlardır. Ben hala kocamın öldüğüne inanmıyorum. Bugün 40'ıncı günü. Sanıyorum ki şehit olmadı, sanki bir gün dönecek gibi. Artık başka ocak yanmasın istiyoruz. Ordumuza o kadar çok güveniyorum ki, her şeyin üstesinden gelip

halledeceklerine inanıyorum. Biliyorum ki bu yapılanlar onların yanlarına kalmayacaktır" açıklamasını yaptı.

16 yaşındaki şehit evladı Duygu Mutlu ise şehit ailelerine seslenerek, "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Biz yetim kaldık, başkaları yetim kalmasın istiyoruz. Şehit ailelerine sabır diliyorum. Sakın üzülmesinler, onlar çok iyi bir yerdedirler" diye konuştu.

EDİRNE
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terörist saldırıda şehit olan askerlerden Oğuz Yelken'in, Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kavacık köyündeki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Şehit asker Yelken'in, Kavacık köyünde yaşayan annesi Hatice ve babası İlyas Yelken'e acı haberi Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz, Belediye Başkanı Enis İşbilen ve Uzunköprü Jandarma Komutanı Fatih Çetil verdi.

Oğlunun şehit haberini alır almaz fenalaşan anne Hatice Yelken'e sağlık görevlileri müdahale etti. Olayın duyulmasının ardından ilçe ve köyden çok sayıda kişi şehit evine giderek, başsağlığı dilediler.

Köy muhtarı Hayati Balkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki kardeş olan Yelken'in 9 ay önce askere gittiğini söyledi.

Bekar olan Yelken'in evinde üzüntünün hakim olduğunu ifade eden Balkan, acı haberi alan köy halkının da büyük üzüntü yaşadığını ve şehidin evinin bulunduğu sokağın Türk bayraklarıyla donatıldığını kaydetti.

MUĞLA
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terörist saldırıda şehit düşen askerlerden Sabahattin Derin'in Muğla'nın Milas ilçesindeki baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor.

Piyade Er Sabahattin Derin'in (23) Milas'ın İsmet Paşa Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi Milas İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Yüzbaşı Cemal İyigün verdi.

Oğlunun şehit olduğu haberinin ardından fenalaşan anne Melek Derin'e sağlık görevlileri müdahale etti. Olayın duyulmasının ardından Muğla ve çevre ilçelerden vatandaşlar ve çok sayıda askeri personel, şehidin ailesine baş sağlığı dileğinde bulunmak için Milas'a geldi.

Şehidin babasının, şehir dışında bulunduğu için oğlunun şehit olduğunu henüz bilmediği öğrenildi. Bu arada, şehit askerin evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Türkiye-Irak hudut hattında bir sınır bölüğüne teröristlerce düzenlenen saldırıda, 8 asker şehit olduğu, 14 askerin ise yaralandığı açıklanmıştı.

AYDIN
Hakkari'deki terörist saldırıda şehit olan Aydınlı Piyade Er Mehmet Ali Tosun'un evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Merkeze bağlı Tepecik beldesinde oturan Piyade Er Mehmet Ali Tosun'un şehit olduğu haberini, Aydın Jandarma Alay Komutanı Albay Uğur Özcan verdi. Bu arada evin önüne iki ambulans getirildi.

Askerliğinin bitimine 60 gün kalan Mehmet Ali Tosun'un şehit olduğunu öğrenen Baba Abdullah Tosun, kendisini telefonla arayan yakınlarına, ''Vatan için verilecek bir canımız varmış, onu verdik. Oğlumla gurur duyuyorum. Yarın bir gün nasıl olsa bu haberi alacaktık. Bir saat önce olmuş, iki saat sonra fark etmez'' şeklinde konuştu.

Aydın Belediyesi Fen İşlerinde işçi olarak çalışan baba Abdullah Tosun, emekli olmak için oğlunun askerden gelmesini beklediğini ifade etti.

Tosun ailesinin komşuları, Mehmet Ali Tosun'un en büyük hayalinin iş kurmak olduğunu, askerden gelir gelmez evlenmeyi istediğini söyledi.

Öte yandan, gözyaşlarına hakim olamayan Anne Müşerref Tosun, evinin tek oğlunu kaybetmenin acısını, 19 yaşındaki kızı Fatma Tosun'a sarılarak yaşadı.

Müşşeref Tosun, ''Benim oğlum hainlerin kurşunuyla şehit oldu. Buna sebep olanlar utansın. Ağlayıp kalleşleri sevindirmeyeceğim'' diye konuştu.

UZUNKÖPRÜ
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terörist saldırıda şehit olan Oğuz Yelken, izne geldiği Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kavacık köyünden ayrılmadan önce 6 Nisanda sosyal paylaşım sitesinden arkadaşlarına ''Allah kısmet ederse 7 ay sonra döneceğim'' diye seslendi.

Yelken, izin dönüşü birliğine teslim olmadan önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'da düşüncelerini ve hissettiklerini şu satırlarla paylaştı:

''Bu hayat çok acımasız. Bir insanı canından çok seversin ona değer verirsin ama yaranamazsın. Ben çok sevdim neleri göze aldım bir o bilir birde ben. Şimdi gidiyorum Allah kısmet ederse de 7 ay sonra döneceğim. Şu 26 günde şunu daha iyi anladım ki kimse kendi kadar değerli değil. Belki unutamayacağım bir yerde hep karşıma çıkacak ama olsun. Buna da alışırız, yarın gidiyorum. Hepiniz Allah'a emanet olun arkadaşlar, hepinizi çok özleyeceğim.''

Şehit Yelken, yine aynı sitedeki sayfasında Kazım Koyuncu'nun, ''İşte gidiyorum'' adlı klibini de paylaşmıştı.

MERSİN
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce araziye döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ömer Kara'nın Mersin'in Tarsus ilçesindeki babaevinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Kara'nın Hacıhamzalı köyünde oturan ailesine acı haberi, askeri yetkililerle Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz birlikte verdi.

Yaklaşık 2 yıllık uzman çavuş olan Ömer Kara'nın şehit olduğunu öğrendikten sonra fenalaşan annesi Elmas Kara, ağabeyi Ramazan Kara ve kız kardeşi Meryem Kara'ya 112 acil servis ekipleri müdahale etti. Baba Mehmet Kara'nın, oğlunun şehit olduğu haberini aldıktan sonra metanetini koruduğu görüldü.Acı haberin ulaşmasının ardından şehit evine Türk bayrağı asıldı.

KAHRAMANMARAŞ
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit olan Piyade Er Elas Esendere'nin, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi Ericek beldesine bağlı Haytalar mezrasındaki ailesine acı haber verildi.

Göksun Kaymakamı Celalettin Demircioğlu ve Göksun İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hasan Erbağ, şehit Piyade Er Elas Esendere'nin baba evine gelerek, baba Çavuş ve anne Emiş Esendere'ye çocuklarının şehit olduğu söyledi.
Haberi alınca fenalaşan aile üyelerine sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Şehit Piyade Er Elas Esendere'nin baba evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Haberi alan köylülerle çevre köylerden vatandaşlar, Esendere ailesinin evine gelerek baş sağlığı diledi.

Bu arada Göksun ilçesinde de sürekli Şehit Piyade Er Elas Esendere'nin şehit olduğu anonsları yapılıyor.
İstanbul'da bir şirkette işçi olarak çalışan baba Çavuş Esendere'nin dün gece izne geldiği belirtildi. Şehit Piyade Er Elas Esendere'nin ailesinin, yaklaşık bir aydır oğullarıyla görüşemediği öğrenildi.

ANKARA
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terörist saldırıda şehit düşen askerlerden Hüseyin Köksal'ın, Keçiören'deki babaevinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Hüseyin Köksal'ın, Şehit Kubilay Mahallesi 1697. Sokak'ta bulunan babası Nurettin Köksal'ın evine giden askeri yetkililer, acı haberi aileye iletti.

Şehit haberi üzerine fenalaşan Köksal'ın yakınlarına ilk müdahale, askeri ambulansla gelen sağlık görevlilerince yapıldı. Olayın duyulmasının ardından taziyeye gelen şehidin akrabaları ve tanıdıkları, şehit ailesini teselli etmeye çalıştı.

Türk bayrakları asılan evde taziyeleri kabul eden baba Nurettin Köksal ise, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, oğluyla en son telefon görüşmesini dün sabah yaptığını söyledi.

Oğlunun askerde ve izine geldiğinde çektirdiği fotoğraflarını gösteren baba Köksal, ''İki oğlum vardı. Biri şehit oldu. Vatan sağolsun. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Diyecek başka hiçbir şey bulamıyorum. Artık bunlar son bulsun. Allah hiç kimseye böyle bir acı yaşatmasın'' diye konuştu.

Bu arada, şehidin evine komşu binalarda ve mahalledeki çok sayıda evde de Türk bayraklarının asıldığı görüldü.

HABERİN FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

İLGİLİ TÜM HABER VE GELİŞMELER:

KARAKOLA HAİN SALDIRI: 8 ŞEHİT

BİR ACI HABER DAHA: 2 ŞEHİT!

ALÇAKLAR SALDIRIYI ÜSTLENDİ

ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

BAYKAL'IN ŞAŞIRTAN YORUMU

KURTULMUŞ ZAMANLAMAYA DİKKAT ÇEKTİ

BAHÇELİ'DEN HÜKÜMETE ŞOK ÖNERİ

İŞTE TSK'NIN "TAM İSABET" BAŞARISI!

BDP'LİLER NİHAYET SALDIRI İÇİN KONUŞTU

KILIÇDAROĞLU'NUN SALDIRI AÇIKLAMASI

MHP'Lİ BAL: BU SON SALDIRI HÜKÜMETİN SONU OLSUN

MHP'Lİ VURAL'DAN AĞIR SUÇLAMALAR

ÖLDÜRÜLEN PKK'LI SAYISI

4 ASKERİN DURUMU AĞIR

ŞEHİT EVLERİNE ATEŞ DÜŞTÜ, YAS VAR

ERDOĞAN'DAN YAZILI AÇIKLAMA

ŞEHİT SAYISI 11'E YÜKSELDİ

TERÖRİSTLERİN ASIL HEDEFİ BAŞKA MI?

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ VE MEMLEKETLERİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.