Hürriyet, İP, Ulusal Kanal, Aydınlık el ele

Hürriyet, İP, Ulusal Kanal, Aydınlık el ele
Başta Doğu Perinçek olmak üzere yöneticilerinin büyük bir bölümü Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan İşçi Partisi ve Ulusal Kanal’ın, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a yönelik saldırılarında Hürriyet gazetesini

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı karalama kampanyası başlatan Aydınlık Dergisi’nin 7-13 Temmuz tarihli haftalık sayısında verdiği haberin kaynağı Aydın Doğan’ın gazetelerinden Hürriyet çıktı. 

''Tarikatçılıkla suçlanan üye''

Hürriyet Gazetesi’nin 24 Şubat 1991 tarihli sayısında 18. sayfadan verdiği haberde Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç için, “Anayasa Mahkemesi'nin 'tarikatçı'lıkla suçlanan tartışmalı üyesi Haşim Kılıç'ın, 12 Eylül öncesinde İslam devrimi için silahlı mücadele veren bir grubun yayın organı olan Gölge dergisinin Ankara Temsilciliği'ni yaptığı belirlendi. Radikal İslamcı derginin 7. sayısının da Atatürk'e hakaret edildiği gerekçesiyle toplatıldığı öğrenildi. 1976 yılı içinde 10 sayı çıkarıldığı belirlenen derginin tüm sayılarında İslam devrimi için silahlı mücadele çağrısı yapılıyordu” şeklinde iddialara yer verilmişti.

İlk hedef: Haşim Kılıç

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bazı parti yöneticileri, Ulusal Kanal’ın çok sayıda yöneticisinin Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanması üzerine harekete geçen Aydınlık Dergisi, Ulusal Kanal ve İşçi Partisi’nin internet sitesi, yargıya yönelik çamur kampanyası başlattı. Ulusalcıların hedefinde ise doğrudan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç vardı. 

İP'çilere Hürriyet'ten servis!

Ulusalcıların Haşim Kılıç’ı yıpratmak ve bu sayede ortalığı karıştırmak için kaynak arayışı da fazla sürmedi. Kılavuzları Hürriyet gazetesi, 1991 yılında birinci sayfadan giremediği, ancak 18. sayfasında bir köşeye sıkıştırarak verdiği bir haber Perinçek yandaşlarına adeta bayram ettirdi. 

Habere adeta saldırdılar

Aydınlık dergisi, Ulusal Kanal ve İşçi Partisi’nin internet sitesi, Hürriyet’in 24 Şubat 1991 tarihli sayısını ve bu sayıda yer alan Haşim Kılıç’a ilişkin haberi bulmakta zorlanmadı. Hürriyet’in birkaç satırlık haberine adeta saldıran Perinçek’in çevresi, günlerce katıldıkları kartel televizyonlarındaki canlı yayınlarda bu iddialarla Haşim Kılıç’a saldırdı. Haşim Kılıç’ı Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı ilan eden sözde ulusalcılar günlerce bu saldırılarını sürdürdü. 

İftiradan Tuncay Özkan da nemalandı

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Hasan Basri Özbey’in, Hürriyet’in 1991 yılında ortaya attığı bir iddiayı yeniden günmede taşıyarak Haşim Kılıç’ı istifaya davet etmesine tam destek veren sözde ulusalcıların şahı Tuncay Özkan da, desteğini bizkaçkişilyiz isimli internet sitesinde gösterdi. 

Habervaktim.com olarak, Hürriyet’in Haşim Kılıç’la ilgili iddialara yer verdiği, ancak 18. sayfasına sıkıştırdığı haberi yayınlıyoruz. 

KUPÜRE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Engin Kaşdaş-habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.