Sabah Yazarından Skandal İfadeler

Sabah Yazarından Skandal İfadeler
Hükümet’e yakınlığı ile bilinen Çalık Grubu’na ait Sabah gazetesinde PKK PR’ı tavan yaptı… Sabah’ın liberal yazarı Emre Aköz, dünkü yazısında terör örgütü PKK ve teröristbaşı Öcalan’la ilgili öyle şeyler yazdı ki “pes” dedirtti.

Daha önce de Muhteşem Yüzyıl adlı diziye yönelik eleştirilerinden ötürü Başbakan Erdoğan’a “keyfimizin kahyası mısın” diye çıkışmasıyla gündeme gelen Sabah Yazarı Aköz, onbinlerce insanın şehit edilmesinden sorumlu olduğu için teröristbaşı olarak anılan Öcalan’ın terörist değil, savaşçı olduğunu; PKK’nın da terör örgütü olmadığını savundu.

Devletin şiddet siyasetini yürütmek için Öcalan gibi Kürt siyasetçileri şeytanlaştırdığını savunan Emre Aköz, bir adım daha ileri giderek, Öcalan’dan “siyasetçi” diye söz etti.

Sabah yazarı, Öcalan için “terörist” ifadesinin kullanılması ve PKK’dan “terör örgütü” diye bahsedilmesinin “kör milliyetçilik” olduğunu savundu.

En özel toplantılara bile alkollü katıldığı bilinen Emre Aköz’ün “yine sarhoş kafayla mı yazdı” dedirten yazısının ilgili bölümleri aynen şöyle:

“Gelelim "Siyasetçi Öcalan" meselesine... Sadece deliler savaşmak için savaşır. Onun dışında savaş, belli bir hedefe ulaşmak için yapılır. Ünlü savaş filozofu Clausewitz'in dediği gibi, "Savaş, siyasetin başka araçlarla sürdürülmesidir."

PKK bir terör örgütü değildir. 100 kişiyle sınır karakoluna saldıran, ağır makineli tüfekler kullanan, halktan destek alan, 30 bin ölüme rağmen varlığını sürdüren bir örgüte terör örgütü demek kendini kandırmaktır.

Dolayısıyla Öcalan'a terörist demek, denize 'göl' demek gibi bir şey: Bir Kürt ulusalcısı olarak, siyasi amacına ulaşmak için şiddeti kullanan bir politikacıdır Apo.”

Habervaktim.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
73 Yorum