Doğan panik içinde!

Doğan panik içinde!
Başbakan Erdoğan’ın, “Eğer Cumartesi gününe kadar açıklamazsan, ben açıklayacağım” diye rest çektiği Aydın Doğan ve medyasında panik yaşanıyor.

Hilton arazisini genişletme izni verilmediği için, AK Parti ve Başbakan Erdoğan aleyhinde iftira kampanyası başlatan Doğan Grubu, Erdoğan’ın kendilerine yönelik eleştirilerine ise tehditle karşılık verdi.

BAŞBAKANIN FOTOĞRAFI
Dün, borsada Doğan Grubu hisselerinin düşmesinden sonra Hürriyet gazetesi Başbakan Erdoğan’ın 5 yıllık hapis cezası suçu işlediğini öne sürerek, adeta tehdit etti. Hürriyet’in haberinde kullandığı Erdoğan fotoğrafı ise, Doğan Medyası’nın nasıl bir panik içerisinde olduğunu gösterdi.

ERDOĞAN'IN FOTOĞRAFLARINI İŞTE BÖYLE KULLANDILAR

FOTO 1

FOTO 2

DOĞAN İFTİRA ATSIN AMA DOĞAN ELEŞTİRİLMESİN
Erdoğan’ın, Aydın Doğan’a yönelik ithamlarda bulunurken yasaları çiğnediğini öne süren Hürriyet gazetesi, “Erdoğan, "Bir hafta içinde açıklayacağım" sözleriyle halka açık 9 şirketin küçük yatırımcısını ürküttü. Doğan şirketleri bir günde 228 milyon dolar değer yitirdi. Erdoğan, SPK’nın 47’nci maddesine aykırı tutumla 5 yıla kadar hapis öngören suç işledi” ifadelerini kullandı.

KENDİLERİNE MUHTIRAYI KALKAN SEÇTİLER
“Erdoğan’ın Aydın Doğan’a yönelik ağır ithamları, borsada işlem gören Doğan Grubu şirketlerinin hisse değerlerini geriletti. Borsanın yüzde 3.58 yükseldiği gün, Doğan Grubu şirketlerinin değer kaybı yüzde 1.6 ile yüzde 5.9 düzeyinde oldu. Şirketlerin piyasa değerinde toplam 228 milyon dolar gerileme gerçekleşti” ifadelerinin kullanıldığı haberde, 27 Nisan muhtırasına göndermede bulunularak, Erdoğan’ın 27 Nisan bildirisi yayınlayan Yaşar Büyükanıt’a ‘borsa düşüyor” dediği belirtildi.

MEDYADAN BAŞKA NEREDEYSE HER SEKTÖRDEN İŞİ VAR
Gazete, SPK’nın Erdoğan hakkında da suç duyurusunda bulunmasını isterken, Doğan Grubu hisselerinin yaşadığı kaybı da sütunlarına taşıdı. Gazetenin haberinde borsada kaybeden Doğan hisseleri ise şöyle: “BAŞBAKAN Erdoğan’ın sözleri, borsanın yükseldiği bir günde Doğan Grubu şirketlerinin piyasa değerinin 228 milyon dolar erimesine yol açtı. Dün Doğan Holding yüzde 4.02, Doğan Yayın Holding yüzde 5.97, Doğan Burda yüzde 5.99, Milpa yüzde 7.81, Doğan Gazetecilik yüzde 5.88, Hürriyet Gazetecilik yüzde 3.13, Petrol Ofisi yüzde 1.61, Çelik Halat yüzde 1.66, Ditaş Doğan hisseleri de yüzde 2.90 düştü. Cuma günkü piyasa değerleri toplam 8 milyar 416 milyon 906 bin YTL olan bu 9 şirket, dün ilk seansta 418 milyon 428 bin YTL (341 milyon dolar) değer kaybetti. Hisseler ikinci seanstaki tepki alımlarıyla biraz toparlansa da, günlük kayıp 279 milyon 610 bin YTL’yi (228 milyon dolar) buldu.”

AYDIN DOĞAN'LA İLGİLİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.