Ahmet Hakan, Küçük İskender'le nerede buluştu?

Ahmet Hakan, Küçük İskender'le nerede buluştu?
Ahmet Hakan, Pelin Batu, Eşber Yağmurdereli ve uyuturucu kullanımına ve intihara övgüler dizen marjinal şair Küçük İskender 10 Kasım'da bir araya gelerek şiirler okudular ve Atatürk'ü andılar.

Hakan, gecede tüm ısrarlara rağmen niçin şiir okumadı? Gerekçesi neydi? Gecenin detayları Postmedya'da şöyle anlatıldı;

Sürekli homoseksüelliğini öne çıkaran marjinal şair Küçük İskender, yıllardan beri Beyoğlu'nda şiir geceleri düzenliyor.

Gece, 10 Kasım akşamı saat 8.30'da başladı.

Sahnenin hemen yanındaki masalarda tanıdık yüzler vardı.

Avukat, yazar Eşber Yağmurdereli, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, şair Pelin Batu, şair Ayhan Bozkurt, şair Hüseyin Alemdar…

Küçük İskender 10 Kasım Atatürk'ün Ölüm Yıldönümü nedeniyle Attila İlhan'dan Atatürk şiirini okuyarak geceyi başlattı.

Sahneye çıkan genç şairler, şair adayları, ustalar şiirlerini okudular. Türkçe şiirlerin yanı sıra Kürtçe şiirler okuyan şairler de çıktı sahneye.

Türkçe şiirin ustaları konuşuldu. Yakın dönemde kaybettiğimiz Fazıl Hüsnü Dağlarca ve İlhan Berk'in şiirinden söz etti Ayhan Bozkurt.

Küçük İskender sözü Eşber Yağmurdereli'ye verdi.

Hüseyin Cevahir, Arkadaş Zekai Özger, Prof. Ahmet İnan, Haluk Şahin, Metin Güven, Gürsen Topses, Gün Zileli ve daha birçok arkadaşı ile "Yeni Eylem" dergisini çıkardıkları günleri anlattı.

Ardından 14 yıl geçirdiği cezaevi günlerini, acılarını neşeli üslubuyla anlatan Yağmurdereli, kadim dostu Can Yücel'den de söz etti.

Söz Ahmet Hakan'a geldi. Şiir okuması istendi ama bunu kabul etmedi ve "Şairleri seviyorum, burada okunan şiirlerin hepsi çok güzel, büyük bir sevgiyle dinledim. Bu daha güzel" dedi.

Ve sıra Pelin Batu'ya geldi. Batu, son yazdığı şiirlerini okudu. Şiir okumaya başlamadan önce heyecanlı olduğundan ve iyi şiir okuyamadığından söz etti.

Şiir gecesi, gecenin geç saatlerine kadar devam etti. 

AHMET HAKAN COŞKUN İLE İLGİLİ HABERLERE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.