İşte Hasan Pulur'dan istenen 'hırsızlık tazminatı'

İşte Hasan Pulur'dan istenen 'hırsızlık tazminatı'
Habervaktim yazarı Turgay Yener'in ortaya çıkardığı 'Hasan Pulur, Nazmi Kavasoğlu'nun yazılarını aşırıyor' skandalında, yeni bir gelişme yaşandı. Kavasoğlu, yazılarını çalmakla  suçladığı Milliyet yazarı Pulur'dan tazminat ve özür t

İŞTE NAZMİ KAVASOĞLU'NUN AVUKATLARI ARACILIĞIYLA, YAZILARINI AŞIRMAKLA SUÇLADIĞI HASAN PULUR VE MİLLİYET GAZETESİNE GÖNDERDİĞİ TAZMİNAT VE ÖZÜR BELGESİ

Sayın Muhatap,

Avrupa Medya İzleme Komitesi tarafından, müvekkil Nazmi Kavasoğlu’nun Berliner Abendblatt Gazetesi’nde 14.07.2004, 21.07.2004, 04.08.2004, 11.08.2004, 18.08.2004 ve 01.09.2004 tarihlerinde yayımlanmış yazıları ile Hasan Pulur’ un  “Bizden Olanlar” adlı 18 Eylül 2005 ve 30 Ekim 2005 tarihli Milliyet Gazetesi’nde yayımlanmış yazıları arasında benzerlikler olduğu görülmüş ve müvekkilin 6 hafta süre ile tefrika halinde yayımlanmış olan Türkçe makalelerinden kaynak göstermeden alıntı yapılmış olduğu tespit edilmiştir.
İzinsiz yapılan alıntılardan müvekkil, Avrupa Medya İzleme Komitesi tarafından henüz haberdar edilmiş ve bu nedenle işbu ihtarnameyi göndermek zarureti doğmuştur.

Müvekkil Nazmi Kavasoğlu’ nun yazılarından kaynak belirtilmeksizin yapılan alıntılara ilişkin gazete örnekleri karşılaştırmalı olarak ekte yer almaktadır. Yapılan alıntılar basit bir benzerlik olarak nitelendirilemeyecek kadar ciddidir. Müvekkilin, Türk insanının genel değerlendirilmesine ilişkin yazdığı yazıların içeriğinin ve bu yazılarla anlatmak istediği düşüncelerinin muhatap yazar tarafından da bazı yerlerde ifade değiştirilerek bazı yerlerde ise aynı şekilde dile getirilmesi karşısında müvekkilin yazılarının sadece içeriği değil aynı zamanda ruhu ve kurgusu da alınmıştır.

Berliner Abendblatt Gazetesi 1 milyon 340 bin tirajlı Almanya’ nın en çok okunan gazetelerinden bir tanesidir. Müvekkil söz konusu gazetede köşe yazıları yazmakta aynı zamanda da gazetenin Türkçe sayfalarının yayın editörlüğünü yapmaktadır.

Nazmi Kavasoğlu Alman Liyakat nişanı sahibi tek Türk gazeteci-yazar olup aynı zamanda ünlü bir politika danışmanı, saygın bir kişiliktir. Yazılarından kaynak gösterilmeden yararlanılması yalnızca kendisinin yazılarına değil aynı zamanda saygın gazeteci kimliğine de saldırı niteliğindedir.
 Müvekkilin belirtilen yazılarından kaynak göstermeden alıntı yapılması ve bunun suça konu teşkil eden bir eylem olması nedeniyle muhatap yazarın Milliyet Gazetesi’ndeki köşesinde yazısının yer aldığı sayfa ve sütunlarda aynı puntolarla ve yazısıyla aynı şekilde konuyla ilgili bir özür yazısının yer almasını, muhatap gazetenin internet sitesindeki gazete arşivindeki söz konusu yazıların arşivden çıkarılmasını ve ayrıca 5000 EURO manevi tazminat miktarının 15 gün içerisinde müştereken ve müteselsilen sorumlu bulunan muhataplarca tarafımıza ödenmesini talep etmekteyiz.    

Aksi taktirde, kaynak gösterilmeden yapılan alıntılarla ilgili olarak yasal ve idari tüm haklarımızı kullanacağımızı ayrıca faiz, yargılama gideri ve avukatlık ücreti ile birlikte talepte bulunacağımızı bildiririz

habervaktim.com                    

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.