Kim yalan söylüyor?

Kim yalan söylüyor?
Manisa'daki Yakut Ağa Sıbyen Mektebi'nin açılış töreninde bir şeyhin protokole oturtulduğu yönündeki kartel televizyonlarının ve gazetelerinin haberleri yalanlanırken, konuyla ilgili olarak haberi dün akşamki ana haber bülteninde yayınlayan Star tele

İZLEYİCİLERE KORKU POMPALADI
Uğur Dündar’ın sunduğu Star haberde, korku müziği efekti kullanılarak yayınlanan haberde, “Manisa Milletvekili Bülent Arınç’ın katıldığı açılış merasiminde ‘şeyh’ skandalı yaşandı. Protokole oturtulan ve kendisini şeyh olarak tanıtan kişi, Bülent Arınç’ın korumalarının araya girmesiyle arka sıraya oturtuldu” şeklindeki ifadelerle kışkırtıcı bir ses tonu ve müzik efektiyle izleyenlerine adeta korku saldı.

OKTAY EKŞİ OSMANLI'YA BÖYLE SALDIRDI

KOZLUKLU: CUMHURİYET YALAN HABERİMİ MANŞET YAPTI

 EVİNE BASKIN DÜZENLEDİ
Star TV, aslen Siirtli olan ve vatandaşlar arasında sevilen sayılan Mehmet Salih Saydan’ın bulunduğu protokolde yer alan Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Manisa Belediye Başkanı ve Manisa Valisi’ni de ön plana çıkararak, ‘suçluymuş’ gibi göstermesi de dikkat çekti. Star TV muhabiri Mehmet Salih Saydan’ın evine de giderek adeta baskın düzenledi. Apartman kapısının kapatılması üzerine Star TV muhabiri, ‘Kapıyı açın’ diye bağırması ise Star TV'nin ne tür bir habercilik peşinde olduğunu gösterdi.

ATV’DEKİ HABER FARKLI
Öte yandan ‘şeyh’ olmadığı açıklanmasına rağmen, ısrarla ‘protokolde şeyh krizi’ anonslarıyla izleyicilerine sanki savaş haberi veriyormuş gibi bir formatla sunan Uğur Dündar’ın sunduğu Star TV'nin aksine, Mehmet Salih Saydan ile ilgili ATV’de yayınlanan haberdeki bilgilerin farklı olması dikkat çekti. Fuat Kozluklu’nun sunduğu ATV haberde, ‘şeyh’ olmadığı belirtilen ancak Peygamber soyundan geldiğini söyleyen Mehmet Salih Saydan’ın kameralardan çekindiği için protokoldeki yerinden ayrılarak arka sıraya gittiği belirtildi. Kanal D'de ise, Arınç korumalarının uyarısıyla Saydan'ın arka sıralara gittiği ifade edilirken, bu ifadeleri doğrulayan herhangi bir görüntü olmaması da gözlerden kaçmadı.

ROJİN’DEN İSTEDİĞİ CEVABI ALAMADI
Öte yandan, TRT Şeş’te program yapan Kürt asıllı sanatçı Rojin’i stüdyosunda konuk eden Uğur Dündar’ın, “Siz Başbakan’ın bu gerilimi arttırıcı söylemini nasıl buluyorsunuz” şeklindeki ‘ilginç’ sorusuna Rojin, ‘Ben bir politikacı değilim’ diyerek geri çevirdi. Dündar bunun üzerine, ‘Hepimiz kardeşiz’ şeklinde ‘arabesk’ bir yorumla istediği cevabı alamamanın sıkıntısıyla Rojin’e teşekkür ederek, diğer haberlere geçti.

SÜLEYMAN KAYA-HABERVAKTİM.COM


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.