İşte o hergele!

İşte o hergele!
Hürriyet okuyucularının nasıl enayi ve keriz yerine konulduğu bir defa daha ortaya çıktı... Dünden itibaren Hürriyet’in Pazar ilâvesinde Ahmet Arsan takma adıyla yazı yazmaya başlayan kişinin Ahmet Hakan olduğu okuyucudan gizlendi ve Arsan; sa

Hakan GÜNDÜZ'ün haberi...

Hürriyet gazetesinde dünden itibaren kendisine köşe açılan ve İslami kesimdeki “magazin!” olaylarını yazacağı bizzat gazetenin genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök tarafından ilan edilen Ahmet Arsan’ın; Ahmet Hakan Coşkun olduğu ortaya çıktı. 

Ertuğrul Özkök’ün okuyucuyla dalga geçen ve okuyucusunu “enayi, keriz, aptal” yerine koyan bir üslupla lanse ettiği Ahmet Arsan mahlaslı Ahmet Hakan Coşkun, Gerçek Hayat Dergisi’nde Ekim 2001’den itibaren yazmaya başladı ve yaklaşık 6 ay İslami kesimin önde gelen isimlerine saldıran satırlar kaleme aldı.

DERGİNİN GENEL YAYIN YÖNETMENİ DOĞRULADI
Ertuğrul Özkök’ün önceki günkü yazısında Gerçek Hayat dergisinde eskiden İslami kesimi iğneleyen yazılar yazdığını belirttiği ve “İslami kesimin hergele çocuğu” diye kamuoyuna lanse ettiği Ahmet Arsan’ın kim olduğuna yönelik açıklamayı Gerçek Hayat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu yaptı. 
Ali Adakoğlu, dergilerinde bir dönem yazan ve Ahmet Arsan takma ismini kullanan kişinin Ahmet Hakan Coşkun olduğunu, Gerçek Hayat dergisinde “Portreler” başlığı altında kendi yönetimlerinden önce köşe yazıları yazdığını söyledi.

DERGİNİN ESKİ ÇALIŞANLARI DA DOĞRULUYOR
Derginin eski çalışanlarından Haber7.com sitesinin editörü Ersin Çelik de, Ahmet Arsan takma adıyla köşe yazısı yazan kişinin Ahmet Hakan Coşkun olduğunu doğruladı. Gerçek Hayat’ta üç yıl çalıştığını kaydeden Ersin Çelik, Ahmet Arsan’ın Ahmet Hakan olduğunu Gerçek Hayat’ın 9. yaşına bastığına dair 27 Ekim 2008 tarihli haber7.com sitesinde yer alan haberde derginin yazarlarını sıralarken yazdığını ve hiçbir itirazla karşılaşmadığını söyledi. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün, Ahmet Arsan’ın gerçek kimliğini çok iyi bildiğini ifade eden Çelik, Ahmet Hakan Coşkun’un, Gerçek Hayat’ta yazmaya derginin kurucusu ve 5 yıllık sahibi Levent Gültekin tarafından ikna edildiğini ve Coşkun’un köşe yazıları sebebiyle derginin birçok kesimle arasının açıldığını, editörlerin Ahmet Hakan yüzünden çok zor günler yaşadığını kaydetti.

TDK’YA GÖRE HERGELE NE DEMEK?
Diğer taraftan Türk Dil Kurumu’nun hazırladığı Büyük Türkçe Sözlüğe göre Ertuğrul Özkök’ün Ahmet Hakan’a yakıştırdığı ve Ahmet Hakan tarafından da kabullenilen “Hergele” sözcüğü; “Terbiyesiz, görgüsüz, binmeye veya yük taşımaya alıştırılmamış at veya eşek sürüsü, büyükbaş hayvan sürüsü ve ayakkabı çekeceği” gibi anlamlara geliyor.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.