Yine kartel ahlâksızlığı
Kontenjandan din düşmanlığı
Kartel medyası, 28 Şubat darbe sürecinde yürütülen din düşmanlığı çerçevesinde kontenjanları yüzde 80 oranında düşürülen ilahiyat fakültelerinin bu yılki kontenjan artışından rahatsız oldu. İlahiyat kontenjanlarının mevcut din görevlisi ihtiyacını karşılamadığını bilmelerine rağmen kamuoyunu yanıltmaya çalışan kartele ilahiyatçılardan sert tepki geldi. Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Diyanet’in yıllık personel ihtiyacının 4 ile 5 bin arasında olduğunu dile getirerek, bu yılki kontenjanın tamamı dikkate alındığında bile ihtiyacı ancak karşılayabilecek düzeyde olduğunu vurguladı.
İLAHİYAT KONTENJANI İHTİYACI KARŞILAMAYA ANCAK YETER
Diyanet, istihdam ettiği din görevlilerinin eğitim düzeyini yükseltmek için yeni alacağı personellerde ilahiyat fakültesi mezunlarına öncelik veriyor ve ilahiyat fakültesi mezunları yeterli sayıda olmadığı için de personel ihtiyacının çoğunu İmam Hatip Lisesi mezunlarından karşılamak zorunda kalıyor. Yıldız, Diyanet’in her yıl en az 4 bin ile 5 bin arasında personel ihtiyacı bulunduğunu belirterek, “Bu ihtiyacı karşılamak için üniversitelerde ayrılması gereken kontenjan 5 binin üzerinde olmalıdır. Çünkü ilahiyat okuyanların tamamı Diyanet’in kadrolarında görev yapacak değildir. Bu yılki artışla 5520’ye çıkarılan ilahiyat fakültesi kontenjanları ihtiyacı karşılamaya ancak yetebilir. Kontenjan artış oranını bahane ederek kimse konuyu farklı yerlere çekmeye çalışmasın. Artışın fazla olması 28 Şubat sürecinde ilahiyat fakültesi kontenjanlarının sembolik rakamlara düşürülerek adeta bitme noktasına getirilmesinden kaynaklanıyor. Bugün yapılan kontenjan artışları o sürecin ortaya çıkardığı ihtiyaçtan kaynaklanıyor” dedi. Yıldız, kartel medyasının İlahiyat kontenjanlarının artışına karşı çıkmasına anlam veremediğini dile getirdi.
BUNLAR DİNİ YOK ETME PLANININ GÖSTERGESİ
TİYEMDER Başkanı Selahattin Yazıcı da, Türkiye’de dini yok etme planları, ülkeyi geri bırakma ve ülkeyi yarıştan koparma planları olduğunu belirterek, “Bugün Türkiye’de kurulu olan yaklaşık 24 ilahiyat fakültesi kontenjanları zaten içerdeki dini alanlara dahi yetmemektedir. Mesela, Diyanet İşleri Başkanlığı personele ihtiyacım var diye bağırmaktadır. Diyanet dışındaki organizasyonlarla alakalı din adamları, ilahiyatçılar çok acil bir şekilde aranmaktadır ve bulunamamaktadır. Hatta uluslararası ilahiyat fakülteleri devreye sokulmaktadır. Yabancı devletlerin de talepleri karşılanamamaktadır. Ne Ortadoğu’da ne Batı’da. Bu gerekçelerle acil ihtiyaçtan dolayı zaten ilahiyat fakültelerindeki kontenjanların artırılması gerekir” diye konuştu.
İSMAİL UĞUR-SÜLEYMAN TEMURHAN-VAKİT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.