Habervaktim, "Uğur Dündar" dosyasını açtı

Habervaktim, "Uğur Dündar" dosyasını açtı
İzleyeceğiniz bu görüntüler hem gündemi hem de Dündar'ı sarsacak. Ergenekon iddianamesinde eşi ile ilgili ayrıntıların yer alması üzerine gündeme gelen Uğur Dündar hakkında şok bir video kaydı ortaya çıktı.

Muhammed Fatih ERDOĞAN / Kemal GÜMÜŞ’ün haberi…

Habervaktim’in ele geçirdiği video görüntülerine göre emekli İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Zeki Bingöl, dönemin bakanı Saadettin Tantan’ın adamlarından Soysal Algan ile görüşüyor. 

Görüntüler Yakuplu/Beylikdüzü’nde yapılan arazi yolsuzluklarının araştırıldığı dönemden. “Türk İşi Mortgage” adlı kitaba kaynaklık eden soruşturma. Buradan ev alan şahıslar ile görüşme yapılıyor. O sırada Zeki Bingöl, Uğur Dündar’la ilgili iddiaları dile getiriyor. Yer, soruşturmanın yürütüldüğü dönemde Beylikdüzü’nde bir mekân. Kurulan gizli sistemle gelen herkes kameraya alınıyor. Kayıtlarda Uğur Dündar ile Zeki Bingöl arasındaki yakınlık dikkat çekiyor.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!!!

İşte o şok görüntülerin çözümü:

Zeki Bingöl: Şimdi bunlar 11-11 pay ediyorlar. Ve şu kooperatifleri kurduruyorlar. Bunlar yasal düzenleme yapacaklar. Görünüş bu ama geliyor bunlar, buradan parayı Yakup alıyor. Öbürü satarsa Orhan alıyor. Anlatabildim mi?
Soysal Algan: Hımm…

Zeki Bingöl:
Daha sonra Arena geliyor, tespit ediyor, filme alıyor burayı. Yayınlıyor. ‘Ne yapacaz’ diyorlar. ‘Buradan iki blok yer vereceksiniz’ diyorlar. 
Soysal Algan: Arena Ekibi geliyor. Uğur Dündar geliyor…

Zeki Bingöl:
Tabii tabii Uğur Dündar geliyor, ‘İki blok yer vereceksiniz buradan’ diyor. 
Soysal Algan: Uğur Dündar mı alıyor bunları?

Zeki Bingöl:
Tabii tabii…
Soysal Algan: Tespitli mi bunlar?

Zeki Bingöl:
Bunlar tabii. Tabii.
Soysal Algan: Saadettin Bey’e bunları aktarsana.

Zeki Bingöl:
Ee onun için görüşelim diyorum bunları. Ondan sonra bunları satarken…
Soysal Algan: Uğur Bey’in aldığı tespitli mi? O çok zor olur, yani belgeli mi, belge vermezsen çok zor olur. 

Zeki Bingöl:
Bak adam on sene önce Arena’ya verdiğini yazmış. Defterini de çizmiş. ‘Al’ dedi, ‘kardeşim şu parayı’. Sonra ‘bilmem kaç para verdim, hangi hâkime verdim’. ‘Kime ne verdim’.
Soysal Algan: Yazmış hepsini…

Zeki Bingöl:
Tabii. İfadesi var. Ayriyeten o tarihte tuttuğum kayıt var bende. Orijinal.

İDDİALARIN ÜSTÜNE GİDİLMEDİ

Söz konusu görüntülerdeki iddiaları sorduğumuz emekli Binbaşı Zeki Bingöl görüşmeyi doğruladı. O dönemde Uğur Dündar ile ilgili iddialara ulaştığını anlatan Bingöl, ancak söz konusu iddiaların üzerine gidemediğini birçok yerden baskı gördüğünü ileri sürdü. Bahsi geçen iki bloğun Beylikdüzü’ndeki Gazeteciler Sitesi’nin içinde yer aldığını söyleyen Bingöl, “Uğur Dündar’a verildiği iddia edilen iki blok yer Gazeteciler Sitesi’nin içinde yer alıyordu. O zaman bu kooperatifin başında Şakir Süter vardı. Ben ondan kooperatif üyelerinin listesini istedim, vermedi. Ancak Uğur Dündar’ın iki blok yer aldığını bilmiyorum. Eğer varsa o dönem araştırılsaydı ortaya çıkarılabilirdi. Ancak şimdi bunu ispatlamak mümkün değil.” iddiasında bulundu.

MUHAMMED FATİH ERDOĞAN / KEMAL GÜMÜŞ/HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.